Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Erdogan ar putea deveni din nou membru al AKP,în funcţie de rezultatul final al referendumului

Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan ar putea deveni din nou membru al Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP, de guvernământ) în funcţie de rezultatele finale ale referendumului din 16 aprilie privind extinderea prerogativelor prezidenţiale, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al preşedinţiei de la Ankara, Ibrahim Kalin, relatează Reuters. Până acum constituţia Turciei nu permitea ca preşedintele să fie membru al unui partid, astfel că odată cu învestirea în funcţie, în anul 2014, Erdogan a fost nevoit să demisioneze din AKP. Această prevedere a fost însă eliminată de unul dintre cele 18 amendamente ale referendumului din 16 aprilie.

Kalin a adăugat că problema conducerii de către Erdogan a AKP va fi discutată în cazul în care va fi formulată o cerere de către partid. Potrivit Anadolu, se aşteaptă ca rezultatele oficiale ale referendumului să fie anunţate pe 27 sau 28 aprilie, conform Agerpres.

Reforma constituţională din Turcia, care a fost supusă votului popular pe 16 aprilie, prevede înlocuirea actualului sistem parlamentar - creat în anul 1924 de către fondatorul Republicii Turcia, Mustafa Kemal Ataturk - cu unul prezidenţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.