Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan are o nouă ieșire VIOLENTĂ la adresa Germaniei: 'E NAZISM, e FASCISM. Voi faceţi asta'

merkel erdogan

Declaraţiile oficialilor germani despre Turcia amintesc de 'nazism', a declarat miercuri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, pe fondul tensiunilor crescânde între Ankara şi Berlin, relatează AFP.

'Ăsta este nazism. Este fascism. Voi faceţi asta', a spus Erdogan într-un discurs la Ankara, ca reacţie la declaraţiile cancelarului german Angela Merkel şi ale rivalului ei Martin Schulz privind Turcia, în cadrul unei dezbateri televizate duminică înainte de alegerile legislative din 24 septembrie din Germania.

Citește și: De necrezut! Instituția publică din România care nu dorește să admită că e publică

În timpul dezbaterii, Angela Merkel a declarat că este în favoarea încheierii negocierilor de aderare la UE cu Ankara, subliniind că nu crede că Turcia va deveni vreodată membră a Uniunii Europene.

Negocierile de aderare a Turciei la UE au început în 2005, însă de luni de zile se află într-un punct mort din cauza evoluţiei politice din această ţară, Ankara fiind acuzată de derivă autoritară de detractorii preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Citește și: BNR a sancționat două bănci! Una este foarte cunoscută! Cu ce au greșit băncile

Principalul rival al lui Merkel în alegerile parlamentare federale din 24 septembrie, social-democratul Martin Schulz, a promis de asemenea că va acţiona pentru a opri negocierile de aderare a Turciei la UE dacă va deveni cancelar.

'La culcare, la trezire, ei spun 'Erdogan'. Oh, ce ai făcut Erdogan? Aceste alegeri au loc în Turcia sau în Germania?', a declarat ironic şeful statului turc.

Citește și: Este mult? Cât a costat-o pe revista Closer pozele topless cu Kate Middleton

'Eu îi spun dnei Merkel: dacă nu puteţi tolera relaţiile actuale dintre Turcia şi UE, atunci fiţi curajoasă şi spuneţi', a afirmat el, scrie agerpres.ro.

Preşedintele Erdogan a provocat furia Germaniei în primăvara anului trecut atunci când a acuzat Berlinul că foloseşte 'practici naziste', după anularea unor mitinguri pe teritoriul german la care urmau să participe miniştri turci în legătură cu referendumul privind consolidarea puterilor preşedintelui turc.

Citește și: Toți utilizatorii români de Facebook și WhatsApp sunt vizați! Nu trebuie să deschideți acest mesaj

'Vă deranjează că facem comparaţii cu nazismul. Însă ceea ce presupune nazismul, voi aţi făcut. Nu spun că sunteţi nazişti sau fascişti. Eu explic situaţia', a mai spus miercuri Erdogan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.