Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan are tupeu: Mesajul transmis României și celorlalte state din UE

rt.com
recep erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a invitat Uniunea Europeană să-şi amelioreze relaţiile cu ţara sa, după victoria lui "Da" la referendumul privind întărirea puterilor prezidenţiale, şi a dat asigurări că Ankara ţine "porţile deschise", relatează AFP.

"Aţi susţinut campania pentru 'nu' (la referendum) şi aţi pierdut. Acum trebuie să daţi pagina şi să încercaţi să vă dezvoltaţi relaţiile cu Turcia. (...) În pofida campaniei pe care aţi purtat-o, porţile noastre sunt deschise", a declarat Erdogan la un colocviu organizat la Istanbul de grupul de reflecţie Atlantic Council, scrie agerpres.ro.

Citește și: Gigi Becali aruncă în stradă o femeie celebră: A dat-o-n judecată și îi ia casa

Relaţiile dintre Ankara şi Bruxelles au devenit deosebit de tensionate în timpul campaniei pentru referendumul de la 16 aprilie, preşedintele turc acuzând UE de susţinerea oponenţilor sporirii puterilor prezidenţiale, după ce mai multe mitinguri ale unor miniştri turci prevăzute să aibă loc în diferite oraşe europene au fost anulate.

Declaraţiile lui Erdogan survin într-un context în care relaţiile UE cu Turcia a ocupat un loc important pe agenda reuniunii de la Malta a miniştrilor de externe din ţările Uniunii. Ministrul de externe german, Sigmar Gabriel, a declarat că Berlinul se opune ferm ruperii negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană, în pofida îngrijorărilor europenilor generate de situaţia drepturilor omului în această ţară. Relaţiile UE cu Turcia au cunoscut o gravă deteriorare după lovitura de stat eşuată din iulie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.