Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan: 'La drept vorbind, crime împotriva umanităţii sunt comise în Gaza exact de 28 de zile'

alephnews.ro
Recep Erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a denunţat vineri, la Astana, în cadrul unui summit al statelor turcice, că în Fâşia Gaza se comite în prezent o "crimă împotriva umanităţii" şi a cerut oprirea uciderii civililor, indiferent dacă sunt arabi sau evrei, potrivit EFE, conform Agerpres.

Totodată, Erdogan a făcut apel la instituirea cât mai repede posibil în Fâşia Gaza a unei "încetări a focului umanitare" şi a asigurat că "îşi va continua" eforturile de a pune capăt conflictului declanşat de atacul fără precedent al grupării islamiste Hamas în sudul Israelului la 7 octombrie, notează AFP.

"Ceea ce se întâmplă acum în Gaza este o crimă împotriva umanităţii", a declarat liderul turc. Erdogan a subliniat că 'în Palestina' are loc o "tragedie fără precedent", în timp ce "şcoli, case şi tabere de refugiaţi sunt bombardate fără milă", adăugând că "prioritatea noastră este de a stabili rapid o încetare a focului umanitară". "Lansăm un apel către părţi la încetarea focului, să permită ajutorul umanitar şi să înceteze uciderea civililor, indiferent de naţionalitatea lor - evrei sau arabi", a adăugat el.

"Lucrăm la noi mecanisme care să garanteze securitatea tuturor, fie că sunt musulmani, creştini sau evrei", a asigurat Erdogan în cadrul acestui summit, care a reunit şefi de stat şi prim-miniştri din Azerbaidjan, Ungaria Kîrgîzstan, Turkmenistan şi Uzbekistan, în afară de Turcia.

"Eforturile noastre de a pune bazele unei conferinţe internaţionale de pace continuă", a spus el. "La drept vorbind, crime împotriva umanităţii sunt comise în Gaza exact de 28 de zile", a afirmat Erdogan, în timp ce guvernul Hamas a anunţat un bilanţ de mii de civili ucişi în urma bombardamentelor israeliene, ca represalii după atacul sângeros al combatanţilor Hamas din 7 octombrie.

Erdogan a acuzat la sfârşitul lunii octombrie Israelul de "crime de război" şi Occidentul că este "principalul vinovat al masacrelor din Gaza", declaraţii care au determinat Israelul să-şi recheme diplomaţii din Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.