Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan le dă ORDIN musulmanilor: Ce le cere să facă la Ierusalim

BILD
Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut marţi musulmanilor din întreaga lume ''să viziteze'' şi ''să protejeze'' Ierusalimul, după violenţele sângeroase izbucnite în legătură cu instalarea de către Israel a unor detectoare de metale la intrările pe Esplanada Moscheilor, relatează AFP.

''Aş vrea să lansez un apel către toţi concetăţenii mei şi musulmanilor din întreaga lume ca toţi cei care dispun de mijloace (....) să efectueze o vizită la Ierusalim, la Moscheea Al-Aqsa'', a declarat Erdogan.''Veniţi să protejăm cu toţii Ierusalimul'', a adăugat el, scrie agerpres.ro.

Citește și: Șocant! Un membru al USR a uimit o țară întreagă cu declarațiile sale referitoare la femei

Autorităţile israeliene instalaseră detectoare de metale la intrările pe Esplanada Moscheilor, ca urmare a asasinării, pe 14 iulie, a doi poliţişti israelieni de către trei arabi israelieni.

Drept reacţie au avut loc manifestaţii de protest împotriva detectoarelor, în cursul cărora au izbucnit confruntări de mai multe ori între palestinieni şi forţele de securitate israeliene. Cinci palestinieni au fost ucişi.

Citește și: Tudose și-a ieșit din minți! Ce se va întâmpla cu taxele CAS și CASS?

Trei civili israelieni au fost de asemenea ucişi în aceeaşi perioadă de către un palestinian într-o colonie israeliană în Cisiordania ocupată de către Israel.

Faţă de această izbucnire de violenţă şi la cererea Iordaniei, gardianul oficial al locurilor sfinte musulmane din Ierusalim, Israelul a decis marţi dimineaţa să retragă detectoarele de metale şi să le înlocuiască cu alte măsuri de securitate.

Citește și: Eba face din nou senzație-imagini nemaivăzute cu fiica cea mică a fostului președinte Traian Băsescu

Esplanada Moscheilor este cel de-al treilea mare loc sfânt al islamului şi cel mai sfânt pentru iudaism sub denumirea de Muntele Templului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.