Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan se va întâlni, joi, cu Vladimir Putin

putin erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se va duce joi în Rusia pentru a discuta cu omologul său rus Vladimir Putin despre escaladarea tensiunilor în nord-vestul Siriei, unde Ankara este angajată într-o ofensivă împotriva regimului de la Damasc, care este susţinut de Rusia, transmit AFP şi Reuters potrivit Agerpres.

Vizita lui Erdogan în Rusia, despre care preşedinţia turcă a precizat într-un comunicat că este o deplasare de o zi, vine pe fondul deteriorării relaţiilor dintre Ankara şi Moscova în ultimele săptămâni, din cauza situaţiei din Siria.

Duminică, Turcia a anunţat că a lansat operaţiunea "Scutul primăverii" împotriva regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad în regiunea nord-vestică Idlib, doborând două avioane. Nouăsprezece soldaţi sirieni au fost ucişi.

Regimul de la Damasc a lansat în decembrie anul trecut o ofensivă pentru a prelua controlul în Idlib, considerat ultimul fief al rebelilor şi jihadiştilor din Siria. Ofensiva forţelor guvernamentale siriene este sprijinită de aviaţia rusă şi a generat fricţiuni între Ankara şi Moscova.

Situaţia umanitară din Idlib este deja catastrofală. De la începutul ofensivei regimului, din decembrie, aproape un milion de oameni au fost nevoiţi să-şi abandoneze locuinţele în această regiune aflată la graniţa cu Turcia, ceea ce reprezintă un exod de o amploare fără precedent într-un interval de timp atât de scurt, de la începutul conflictului din Siria, în 2011, conflict soldat cu peste 380.000 de morţi.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.