Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan: 'Statele Unite cu siguranță nu au respectat calendarul convenit în foaia de parcurs pentru Manbij'

BILD
Recep Tayyip Erdogan

Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a declarat că Statele Unite nu au respectat termenele convenite pentru retragerea miliţiilor kurde YPG din orașul Manbij din sudul Siriei, a informat vineri cotidianul turc Hurriyet, potrivit Mediafax.

După cum au convenit cele două ţări NATO în iunie, forțele turce și americane desfășoară acum patrule în Manbij pentru a elibera oraşul de miliţiile kurde YPG, o grupare pe care Turcia o consideră o organizație teroristă care are legături cu militanții kurzi.

Erdogan a declarat că forțele YPG au rămas în Manbij și au acuzat Statele Unite că nu au respectat angajamentele din foaia de parcurs convenită în iunie.

Citește și: Un sirian a fost arestat la Berlin fiind suspectat de planificarea unui atac terorist în Israel

"Statele Unite cu siguranță nu au respectat calendarul convenit în foaia de parcurs pentru Manbij; YPG nu a părăsit zona. Proprietarii adevărați ai regiunii nu s-au stabilit la locuinţele lor", a declarat Erdogan reporterilor în urma vizitei sale recente la New York unde a participat la Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

"Statele Unite nu și-au ținut promisiunea", a adăugat acesta.

Turcia a fost înfuriată de sprijinul acordat de Washington miliției YPG și, înainte de acordul din iunie, a amenințat că va continua cu o ofensivă terestră împotriva grupării YPG în Manbij, în ciuda faptului că trupele americane au staționat în zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.