Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Rechinul' Florian Tudor, capul mafiei române din Mexic, trimios în judecată de DIICOT: acuzațiile procurorilor

M. C.
Agerpres - Reuters
Florian Tudor rechinul el tiburon

'Rechinul' Florian Tudor, capul mafiei române din Mexic, trimios în judecată de DIICOT

Florian Tudor, zis "Rechinul", capul mafiei române din Mexic, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, instigare la tentativă la omor calificat, şantaj şi instigare la şantaj, informează Agerpres.

În prezent, "Rechinul" se află în arest în Mexic.

Cum ar fi acționat „Rechinul”? Ce spune DIICOT!

Începând cu anul 2015, Florian Tudor a reuşit să creeze o grupare criminală în zona oraşului mexican Cancun, la care au aderat alţi români, în special din zona Craiovei, de unde provenea şi "Rechinul". În scurt timp, el şi-a creat un adevărat imperiu, câştigând sume mari de bani din clonarea de carduri (skimming) ce aparţineau turiştilor veniţi din toată lumea în staţiunea Cancun. O parte din banii astfel obţinuţi au fost investiţi în afaceri imobiliare la Craiova, transmite DIICOT.

În aprilie 2018, Florian Tudor şi-a pus subordonaţii să ucidă un alt interlop român stabilit în Mexic, Sorin Constantin Marcu. Cei doi colaboraseră o vreme, însă au intrat în conflict, iar "Rechinul" a decis să-l ucidă pe fostul partener. Pe 2 aprilie 2018, oamenii "Rechinului" l-au atacat şi înjunghiat pe Sorin Constantin Marcu, în Cancun, însă acesta a reuşit să scape cu viaţă. Conform unor articole de presă, Sorin Constantin Marcu a murit câteva luni mai târziu, după ce a fost împuşcat în cap.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, o altă acuzaţie adusă "Rechinului" se referă la faptul că, în perioada februarie - aprilie 2017, el i-a instigat pe oamenii săi să exercite acte de ameninţare asupra unei persoane pentru a o determina să renunţe la drepturile litigioase pe care le avea asupra a două imobile situate în judeţul Dolj, scopul fiind dobândirea, în mod injust, a dreptului de proprietate asupra acestora.

De asemenea, în perioada iulie - august 2017, Florian Tudor a ameninţat un membru din grupare să se întoarcă în Mexic şi să desfăşoare activităţi de skimming în beneficiul grupului.

De asemenea, în iulie 2017, un membru al grupării conduse de Florian Tudor a exercitat, la instigaţia acestuia, acte de violenţă fizică asupra unei persoane, în scopul de a o determina să continue construcţia de imobile în municipiul Craiova, în parteneriat cu "Rechinul".

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Prahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.