Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recital Horațiu Mălăele la Ambasada României la Berlin

filme-carti.ro
malaele

Cunoscutul actor, regizor, caricaturist şi autor Horaţiu Mălăele va oferi vineri un spectacol de factură specială, un one man show compus dintr-o serie de monologuri dramatice şi schetch-uri umoristice, în spaţiile de reprezentare ale Ambasadei României la Berlin. 

Evenimentul, organizat de Ambasada României la Berlin, în colaborare cu ICR Berlin, va fi urmat de proiecţia filmului 'Nunta mută', în regia lui Horaţiu Mălăele. În film este relatată povestea nunţii a doi tineri dintr-un sat românesc, acţiunea fiind plasată în luna martie 1953. Nunta este întreruptă de un activist comunist de la oraş şi de un ofiţer sovietic, care aduc vestea morţii, în noaptea precedentă, a conducătorului URSS, Iosif Stalin, fiind decretat doliu naţional. Astfel, nuntaşii sunt siliţi să transforme sărbătoarea într-o nuntă mută. 

Horaţiu Mălăiele s-a născut la 1 august 1952, in Târgu Jiu, judeţul Gorj. A învăţat la Liceul 'Tudor Vladimirescu' din Târgu Jiu şi a avut prima expoziţie personală de desene la casa de cultură din oraş în clasa a 12-a. A absolvit în 1975 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, la clasa profesorului Octavian Cotescu. A fost repartizat la Teatrul Naţional din Piatra Neamţ şi a jucat în spectacole ca ''Tinereţe fără bătrâneţe'', de Eduard Covalli, cu rolul lui Dorde pentru care a primit premiul de interpretare, în ''Slugă la doi stăpâni'', de Carlo Goldoni, ''Muntele'', de D.R. Popescu, ''Eulenspiegel'', de Charles de Coster etc. 

În Bucureşti a jucat pe scenele Teatrelor Nottara, Odeon, Naţional, Bulandra, în roluri ca Fadinard din ''Palăria florentină'', de Eugene Labiche, profesorul din ''Lecţia'', de Eugene Ionesco, 'Vanea din ''Unchiul Vanea'', de A.P. Cehov, Tartaglia din ''Regele Cerb'', de Carlo Gozzi etc. Din 1982 a regizat spectacole de teatru precum ''O sărbătoare princiară'', de Theodor Mazilu, ''Puricele'', de Georges Faydeau, ''Carlo contra Carlo'', de Paul Ioachim, pentru care a obţinut premiul Festivalului Comediei Romaneşti în 1994, ''Hotel'', de Tray Cooney etc.  

A debutat în cinematografie în anul 1974, cu filmul ''Muntele ascuns''. A regizat două episoade din serialul TV ''Ministerul comediei'', apoi filmele ''Pălăria'', ''Nunta mută'' şi ''Funeralii fericite''. 

A expus în peste 30 de expoziţii caricaturile pe care le realizează, a publicat cartea autobiografică ''Horaţiu despre Mălăiele''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.