DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Recomandare de carte: 'Gândește ca un astronaut', de Ozan Varol

europafm.ro
carte

„La sfârșitul acestei cărți nu veți astronaut, dar veți gândi ca unul.”

Ozan Varol este un astrofizician devenit între timp profesor premiat și autor de bestselleruri. Născut la Istanbul, în Turcia, Ozan s-a mutat singur în Statele Unite la vârsta de 17 ani pentru a frecventa cursurile Universității Cornell și a-și lua diploma în astrofizică. Cât timp a fost acolo, a făcut parte din echipa operațională pentru proiectul Mars Exploration Rovers din 2003, care a avut ca rezultat trimiterea pe Marte a două roveruri, conform Mediafax.

A publicat această carte anul trecut.

Scriu editorii români: „Astrofizica este adesea lăudată ca reprezentând triumful final al tehnologiei. Dar nu este. Mai degrabă este apogeul unui anume proces de gândire – o modalitate de imaginare a inimaginabilului și de rezolvare a nerezolvabilului. Exact același proces de gândire care i-a permis lui Neil Armstrong să facă acel pas uriaș pentru omenire este cel care face navetele să călătorească mii de kilometri prin spațiu și să aterizeze la punct fix și acest lucru ne aduce mai aproape de colo nizarea altor planete.

Din fericire nu trebuie să fii astronaut ca să gândești ca unul.

În această carte accesibilă și practică, Ozan Varol dezvăluie nouă strategii simple din astrofizică pe care le poți folosi pentru a face propriul „pas uriaș“ în muncă și în viață – fie că este vorba de obținerea unei slujbe de vis, de relansarea afacerii, de a învăța un lucru nou sau de a crea un produs revoluționar. Azi, să gândești ca un astronaut este o necesitate. Cu toții ne confruntăm cu probleme complexe și necunoscute. Cei care pot să le abordeze – fără instrucțiuni precise și contracronometru – se bucură de un avantaj extraordinar.”

Ozan Varol precizează: „A gândi precum un astronaut înseamnă a privi lumea într-un mod diferit. Astronauții își imaginează inimaginabilul și soluționează insolubilul. Transformă eșecurile în triumfuri și constrângerile în avantaje. Văd în incidente mai curând puzzle-urice pot fi rezolvate decât obstacole insurmontabile. Știu că relulile nu sunt bătute în cuie, că standardele pot fi modificate și că poate fi croită o nouă cale. (...) La sfârșitul acestei cărți nu veți astronaut, dar veți gândi ca unul.”

„Inteligentă și plină de spirit, analiza măiastră a lui Varol explică principii științifice complicate și le leagă de viața de zi cu zi, pentru publicul general.“ Publishers Weekly

Ozan Varol – Gândește ca un astronaut. Strategii simple pentru salturi uriașe în carieră și în viață. Traducere din limba engelză de Lucia Popovici. Editura Litera. Colecția IQ230. 400 pag.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.