Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recomandari pentru înregistrarea unor nume de domenii originale

Facebook
domenii internet domain names

Numele de domeniu joacă un rol fundamental în modul în care percepem şi ne amintim websiturile astfel încât alegerea unui nume de domeniu perfect pentru websitul dvs. devine foarte importanta.

Dacă vă doriţi un nume de domeniu perfect tineti cont ca trebuie să fie amuzant, informativ şi să reflecte spiritul proiectului dvs. Odată ce veţi găsi numele corect acesta va stabili tonul pentru restul websitului dvs., făcându-l mult mai memorabil pentru publicul dvs. Formula unui nume de domeniu perfect ar trebui să fie: simplu, ușor de înțeles, puține cuvinte, puține caractere în el.

În acest articol vă vom prezenta patru modalităţi creative prin intermediul cărora puteţi găsi nume de domenii amuzante şi creative, astfel încât dvs. să aveţi la dispoziţie cât mai multe variante din care să puteţi alege.

De ce este important numele de domeniu?

Numele de domeniu al websitului dvs. este adresa URL principala a acestuia pe care vizitatorii o vor folosi pentru a ajunge pe website. Numele de domenii devin asociate cu websiturile din care fac parte si pot contura modul in care vizitatorii percep websiturile. Prin urmare, alegerea unui nume potrivit are o importanţă majoră.

Unele websituri reuşesc să aibă succes şi fără a deţine un nume de domeniu original însă în cele mai multe cazuri veţi dori să alegeţi un nume de domeniu care:

  • oferă vizitatorilor o idee despre scopul websitului dvs.
  • este usor de retinut si tastat (atât pe desktop cât şi pe mobil)
  • nu este prea lung

Procesul de inregistrare a unui nume de domeniu este simplu şi în cele mai multe cazuri, ieftin. Cu toate acestea, gasirea numelui de domeniu perfect (si care să fie şi disponibil) este o cu totul altă problemă.

De cele mai multe ori veţi fi îndrumat să alegeţi o varianta clasica - un domeniu .ro, .com, .eu, etc. si desi aceste domenii nu dau greş nici nu lasă prea mult loc originalitatii. În prezent, dispunem de o mulţime de opţiuni când vine vorba de numele de domeniu, astfel încât, putem crea domenii mult mai interesante, amuzante şi mai memorabile (mai uşor de reţinut). Iar mai jos vă oferim patru moduri în care vă puteţi pune creativitatea la treabă.

1. Includeti domenii de nivel superior (TLD) în numele dvs. de domeniu

Domeniile de nivel superior (Top-Level Domains sau TLDs) sunt sufixele de la sfârșitul fiecărui nume de domeniu. Unele dintre cele mai comune exemple includ .com, .org, .net.

Există insa sute de opţiuni TLD din care să alegeţi. Multe dintre acestea sunt mult mai originale decât v-aţi aştepta-: .pizza,  .tickets, .cafe, .fun, .baby, .beer, .bike, .buy, .camera, .cars, .coffee, .events, .family, .fashion, .film, .flowers, .gallery, .hotels,  .joy, .life, .music, .news, .organic, .party, .photo, .jobs, .promo, .radio, .rocks, .sale, .shoes, .shopping, .smile, .yoga, .style, .tattoo,  .website, etc.

content-image

Există concepţiile greşite potrivit cărora aceste tipuri de TLD-uri nu sunt profesioniste sau ar putea avea probleme SEO, iar unii utilizatori le ocolesc nejustificat. Însă websiturile care i utilizează aceste TLD-uri  ca parte a numelor lor de domeniu pot rezona puternic, în special cu publicul mai tânăr.

De exemplu, puteţi utiliza TLD-urile menţionate anterior în combinaţii precum: marketplace.beer, blogging.guru, arewehaving.fun sau pe tipare precum:

[numele dvs].cool
[marca imbracaminte].fashion
[website cooking].recipes
[nume].pizza

In final, nu trebuie decât să găsiţi TLD-ul perfect şi să căutaţi combinaţii amuzante de nume. Partea cea mai bună este că multe TLD-uri noi tind să fie mult mai ieftine în privinţa înregistrării deoarece au o cerere mai mică.

2. Utilizaţi TLD-uri specifice ţării în numele dvs. de domeniu

Rămânând în zona TLD-urilor, menţionăm o altă categorie: opţiuni specifice fiecărei ţări. Fiecare ţară are propriul său TLD. Câteva exemple includ:

  • .ro (România)
  • .fr (Franţa)
  • .it (Italia)
  • .uk (Regatul Unit), etc.

Utilizarea TLD-urile specifice unei anumite ţări permit publicului dvs. să cunoasca locaţia websitului si vă pot ajuta să vă creaţi o imagine profesionista, fiind o alternativă excelentă la extensiile clasice.

3. Adăugaţi verbe sau adjective în numele dvs. de domeniu

Una dintre cele mai mari provocări atunci când căutaţi numele de domeniu perfect este că multe dintre cele mai bune nume de domeniii sunt deja luate. Acest lucru este valabil în special pentru domeniile formate dintr-un singur cuvânt - dacă v-aţi gândit la un domeniu care utilizează un singur cuvânt comun puteţi fi sigur că este deja luat.

Un pont pentru a rezolva această problemă ar fi să utilizaţi combinaţii de cuvinte. O abordare eficientă ar fi să adaugaţi verbe sau adjective la numele domeniului, precum:

megamall . com
sunnyplaza . com

Cu cât adăugaţi mai multe cuvinte la numele dvs. de domeniu, cu atât sunt mai mari şansele ca acestea să fie disponibile. Vă recomandăm insa să adăugaţi cel mult un  cuvânt astfel încât domeniul dvs. să rămână concis şi uşor de reţinut. Mai mult, orice verb sau adjectiv ales ar trebui să reflecte conţinutul şi stilul websitului dvs. astfel încât vizitatorii să ştie la ce să se aştepte.

4. Încercați să utilizați un generator de nume de domenii

Dacă nu aţi folosit încă un generator de nume de domenii puteti incepe acum. Acestea sunt instrumente simple care iau cuvinte cheie şi returnează liste lungi de combinaţii de cuvinte care pot fi transformate în domenii unice.  De obicei, aceste generatoare de nume de domeniu nu vă vor oferi opţiunea perfectă fiind simple instrumente de combinaţii de cuvinte dar cu toate acestea vă pot oferi câteva idei utile care să vă stârnească creativitatea. Puteţi utiliza unele generatoare precum:

Nameboy – The Best Domain Name Generator (Get Instant Ideas)
Domain Name Generator For Perfectionists

Vă recomandăm să încercaţi câteva combinaţii de cuvinte diferite, să urmăriţi acele cuvinte care sună interesant şi să faceţi o listă cu cele mai bune opţiuni. După ce aveţi câteva idei de bază, alegerea numelui de domeniu perfect va deveni mult mai simplă.

Numele de domenii sunt mai importante decât credeţi. Dacă deţineţi o afacere nu veţi alege primul nume venit în minte, ci unul care să reflecte imaginea activităţii dvs. Numele potrivit poate face websitul să pară mai profesionist, să fie mai uşor de ţinut minte, astfel încât vizitatorii să revină pe website.

Alegerea unor nume de domenii memorabile poate fi dificilă, de aceea vă recomandăm să utilizaţi aceste sfaturi pentru  vă ajuta să găsiţi unul perfect: utilizaţi TLD-uri noi, folosiţi TLD-uri specifice ţării, adăugaţi verbe sau adjective la numele companiei dvs. (de preferat doar unul) şi încercaţi să utilizaţi un generator de nume de domenii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.