DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Recomandările Patriarhului Daniel în timpul pandemiei: 'Întărire în credinţă, de vindecare, de ajutor pentru a ne recăpăta sănătatea sau a ne feri de boală'

Patriarhia Romana
patriarhul Daniel Paste

Rugăciunea şi nădejdea au fost printre principalele teme abordate de Patriarhul României în predica de la Izvorul Tămăduirii, având în vedere „perioadă grea pe care o traversează lumea întreagă, perioadă tristă din cauza pandemiei de coronavirus”.

Patriarhul Daniel a reiterat că, mai ales acum, avem nevoie „de întărire în credinţă, de vindecare, de ajutor pentru a ne recăpăta sănătatea sau pentru a ne feri de boală” şi a îndemnat să cerem ajutorul Mântuitorului Hristos şi Maicii Domnului, care sunt „izvoare de tămăduiri”, scrie basilica.ro.

Citește și: Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială

„Să ne rugăm, aşadar, Mântuitorului Iisus Hristos, vindecătorul sufletelor şi trupurilor noastre, şi Maicii Domnului, care sunt izvor de tămăduiri, să ne întărească în credinţă, să ne înmulţească iubirea faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni şi să ne dăruiască speranţă că vom trece prin această încercare cu ajutorul Lui şi cu o întrajutorare arătată faţă de cei bolnavi, faţă de cei bătrâni, faţă de cei care suferă de singurătate, de boală şi de bătrâneţe”.

Patriarhul a insistat asupra faptului că noi creştinii avem întotdeauna nădejde în Dumnezeu şi a vorbit despre un aspect mai important decât sănătatea trupească.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă

„Noi creştinii avem totdeauna speranţă şi, aşa cum spunea Sfântul Apostol Pavel, fie că trăim, fie că murim ai Domnului suntem; mult mai importantă decât sănătatea este mântuirea, adică unirea noastră cu Hristos Izvorul Vieţii şi al Tămăduirilor”.

Părintele Patriarh a explicat în omilia rostită vineri de ce a fost rânduită sărbătoarea Izvorului Tămăduirii în Săptămâna Luminată, şi anume „pentru a ne arăta că Hristos Domnul este Izvorul Vindecărilor, Doctorul trupurilor şi a sufletelor noastre”.

Citește și: Medicul Monica Pop sare în apărarea lui Adrian Streinu-Cercel: ‘Manevră politică!’

„Hristos Domnul a vindecat o mulţime de bolnavi, le-a dăruit sănătate, a înviat şi trei persoane din morţi. Prin minunile Sale, El a arătat iubirea Sa milostivă şi smerită”.

„De aceea, Biserica a rânduit ca în această Săptămână Luminată, în care noi prăznuim în mod deosebit pe Hristos cel Înviat din morţi, să ne aducem aminte de puterea sa vindecătoare. Astfel, duminicile de la Paşti până la Rusalii sunt duminici ale vindecărilor sufleteşti şi trupeşti”.

Citește și: Buletinul de la ora 13:00. Prima prognoză lansată de ministrul Nelu Tătaru s-a adeverit! Câte cazuri de coronavirus avem în România

Maica Domnului a primit darul vindecării de boli de la Hristos, a spus Patriarhul, deoarece ea este cea mai apropiată fiinţă umană de Hristos şi ea L-a purtat mai întâi în pântece şi apoi pe braţele ei şi L-a arătat lumii.

Preafericirea Sa a adus mai multe explicaţii din erminia icoanei sărbătorii:

Citește și: Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială

„Hristos este centrul icoanei şi mâinile Sale sunt în stare de binecuvântare, iar mâinile Maicii Domnului în stare de rugăciune, deci Maica Domnului, prin rugăciunile ei către Hristos primeşte binecuvântarea Lui. Iar prin această binecuvântare devine şi ea izvor al tămăduirii, izvor dătător de viaţă”.

În această zi se oficiază slujba Aghesmei Mici, fapt pentru care Părintele Patriarh Daniel i-a îndemnat pe credincioşii care au „care au acasă agheasmă de la alte sfinţiri (deoarece agheasma sfinţită astăzi nu poate ajunge la credincioşii aflaţi în izolare) să folosească această apă vindecătoare de boli”.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.