Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recompensă FABULOASĂ din partea Samsung. Ce trebuie să faci ca să obţii banii

samsung.com
samsung

Recompensă fabuloasă din partea celui mai mare producător de smartphone-uri din lume. Samsung susţine că va oferi până la 200.000 de dolari recompensă hackerilor care descoperă bug-uri şi vulnerabilităţi în principalele produse ale companiei, respectiv seriile de telefoane Galaxy S, Galaxy Note, Galaxy A şi Galaxy J şi tabletele Galaxy Tab, scrie ECONOMICA.NET.

Actualele flagship-uri ale companiei, Galaxy S8, S8+ şi Galaxy Note 8 sunt incluse în program.

Citeşte şi: Traian Băsescu, PRIMA REACŢIE după acuzaţiile de FRAUDARE a alegerilor: 'Speculaţii de cea mai PROASTĂ calitate'

Pe partea de software sunt vizate şi aplicaţii precum asistentul vocal Bixby, Samsung Pay, Samsung Account, Samsung Pass şi alte servicii ale companiei, potrivit unui comunicat al companiei sud-coreene.

"Ca principal furnizor de dispozitive mobile, Samsung pune preţ pe importanţa protejării datelor şi informaţiilor utilizatorilor, iar securitatea reprezintă o prioritate în dezvoltarea fiecărui produs şi serviciu. Astfel, Samsung va colabora strâns cu comunitatea de cercetare în domeniul securităţii (informatice - n.r.) pentru a ne asigura că toate produsele noastre sunt monitorizate atent şi continuu pentru potenţiale vulnerabilităţi", a declarat în comunicat Injong Rhee, vicepreşedinte executiv Samsung Electronics pentru cercetare dezvoltare, software şi servicii în domeniul comunicaţiilor mobile.

Programul va acoperi 38 de dispozitive mobile Samsung. Sunt incluse toate smartphone-urile şi tabletele care încă primesc update-uri lunare sau trimestriale de securitate software.

Referitor la telefoanele mai vechi, sunt incluse principalele smartphone-uri Samsung începând cu seria Galaxy S6, Note 4, modelele din 2016 ale seriilor Galaxy A şi Galaxy J.

"În funcţie de severitatea vulnerabilităţii descoperite şi de capacitatea cercetătorului în securitate de a demonstra problema, Samsung va oferi recompense de până la 200.000 de dolari", se mai spune în comunicat.

Citeşte şi: România, un nou record NEGATIV. Date OFICIALE Eurostat

Marile companii de tehnologie obişnuiesc să răsplătească hackerii care le semnalează bug-uri şi vulnerabilităţi importante în produsele şi serviciile software pe care le oferă. În programul similar derulat de Microsoft, recompensele pot ajunge până la 250.000 de dolari pentru descoperirea de vulnerabilităţi în în Windows 10. Facebook şi Google derulează programe similare. Şi Apple a lansat, cu un an în urmă, un astfel de program, cu recompense de până la 200.000 de dolari, şi are o linie telefonică dedicată unde pot fi semnalate problemele software.

Astfel de programe ajută la consolidarea sistemelor de operare şi serviciilor software care rulează pe majoritatea dispozitivelor mobile şi pot reprezenta o sursă legală de venituri pentru hackeri şi pasionaţii de securitate cibernetică.

Întărirea securităţii informatice a smartphone-urilor a devenit cu atât mai importantă odată cu apariţia şi creşterea în popularitate a aplicaţiilor de tip portofel mobil, care permit folosirea telefonului pentru efectuarea de plăţi.

Citeşte şi: Ilie Năstase, PROPUNERE pentru Tecău după victoria de la US Open .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.