Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Record absolut de pacienți la terapie intensivă în 2021

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

Record absolut de pacienți la terapie intensivă pentru acest an: 1232 de persoane. Așa arată ziua de astăzi, la un an după ce președintele Klaus Iohannis anunța că decretează starea de urgență.

Vezi și: Raed Arafat explică motivul înăspririi restricțiilor: 'Dacă la 22.00 trebuie să fii acasă, trebuie să pleci la 21.00, poate că nu îți mai programezi întâlniri'

Guvernul va cere amenajarea a încă 200 de paturi pentru a fi siguri că nu ajungem în situație critică. Etapa a treia de vaccinare care începe mâine poate fi începutul sfârșitului, spun specialiștii, dar cu condiția să respectăm în continuare regulile, transmite Tvr.ro

1232 - este numărul care dă fiori nu doar celor din sistemul medical. Sunt oameni infectați cu covid cu forme grave, tratați în secții de trapie intensivă. Maximul a fost atins pe 11 decembrie - când la ATI erau 1299 de pacienți. Și numărul de noi îmbolnăviri crește de la o duminică la alta, aproape 4400 astăzi.

După o ședință a Comitetului Național pentru Intervenții, premierul a anunțat măsuri noi pentru gestionarea valului trei. E vorba, în principal de suplimentarea paturilor la terapie intensivă, astfel încât să ajungă la 1600, dar vor fi și mai multe spitale covid. Se vor reînnoi stocurile de medicamente și se pune la punct un plan în caz că e nevoie de detașări ale cadrelor medicale.

Citește și: Mircea Dinescu, dezvăluiri rușinoase despre Gabriel Liiceanu: A refuzat să fie dizident de frică. După 1989 a primit de la SRI plocoane

În urmă cu un an, președintele anunța intrarea țării în stare de urgență, la câteva zile după declararea pandemiei. După un an de măsuri prelungite de la o lună la alta, dorința oamenilor de a se întoarce la normalitate e tot mai mare.

7 dintre județele României, inclusiv Bucureștiul, sunt acum în scenariul roșu, iar Timișul este la un pas de a atinge o incidență de 6 cazuri de infectări la o mie de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.