Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RECORD: Cea mai mare pizza din lume

pizza boy

O pizza cu o lungime de peste un kilometru şi jumătate şi o greutate de aproximativ cinci tone a stabilit un nou record mondial, au anunţat sâmbătă susţinătorii acestei iniţiative care doresc ca acest preparat emblematic al Italiei să fie recunoscut drept patrimoniu mondial, relatează DPA.

Pizza a măsurat 1.595,45 de metri în lungime, depăşind recordul anterior înscris în Guiness Book of Records, stabilit de Spania, cu o pizza de 1.141,5 metri.

Această nouă pizza cea mai mare din lume a fost pregătită la Milano, în cadrul Expoziţiei Universale, de reprezentanţii Coldiretti, un grup de fermieri care militează ca acest preparat să fie inclus pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanităţii de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO).

Toppingul pentru această pizza - roşii, mozzarella şi busuioc - a fost ales pentru a marca 126 de ani de la crearea Pizzei Margherita.

Cea mai cunoscută pizza din Italia a fost creată în iunie 1889 de către bucătarul Raffaele Esposito de la pizzeria Brandi din Napoli în onoarea reginei Margherita a Italiei, potrivit Coldiretti, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.