Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Record de bani trimiși în Republica de Moldova de către diaspora. Explicația experților

Agerpres
lei moldovenesti

În primele patru luni ale anului curent, în Republica Moldova au fost transferate din alte țări, peste 510  milioane de dolari, înregistrându-se o creștere semnificativă în comparație cu anii precedenți, scrie știri.md

Astfel, în comparație cu primele patru luni ale anului trecut, volumul transferurilor de bani de peste hotare a persoanelor fizice, a crescut cu aproape 40% (368 de milioane de dolari au fost înregistrate în ianuarie-aprilie 2020).

În primele patru luni ale acestui an, volumul transferurilor este mai mare decât în toți anii precedenți începând cu 2014 (de când sunt disponibile datele BNM).

Potrivit experților, una din explicații este mobilitatea redusă a moldovenilor plecați peste hotare, care recurg mai des la transferuri bănești, în imposibilitatea de a veni acasă, din cauza restricțiilor legate de Covid 19.

Aproape ⅔ din totalul transferurile sunt efectuate în euro, peste 30% în dolari și doar 2,5% în ruble. Ponderea transferurilor în ruble a scăzut semnificativ în ultimii ani. În 2014, spre exemplu, aceasta reprezenta aproximativ 30%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.