Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Record negativ la infectări în Emiratele arabe - Mai mult de 1.000 de noi cazuri de coronavirus într-o zi

emirate

Emiratele Arabe Unite au indicat sâmbătă că au fost înregistrate 1.007 cazuri de coronavirus într-o zi, un record în această ţară din Golf, scrie AFP, potrivit news.ro.

De la începutul pandemiei, 78.849 de cazuri de coronavirus, dintre care 399 de decese au fost oficial înregistrate în Emirate, ţară de 9 milioane de locuitori.

Autorităţile au tras un semnal de alarmă joi, numărul zilnic de noi cazuri s-a multiplicat cu cinci în raport cu luna precedentă, şi au impus locuitorilor să respecte măsurile destinate să stopeze propagarea maladiei.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

"Cei care nu respectă măsurile preventive (...) vor fi responsabili", a declarat Farida al-Hosani, de la serviciile de sănătate din Emirate.

Hosani a explicat puternica înmulţire a cazurilor din cauza nerespectării distanţării fizice şi a purtării măştii, deplorând faptul că populaţia continuă să se adune în număr mare în case, magazine şi restaurante. Potrivit acesteia, 12% din cazuri sunt depistate la persoane care revin din străinătate.

Celelalte cazuri sunt depistate la persoane infectate la evenimente familiale, de la contacte de la locul de muncă sau în cadrul altor adunări. Ţara, un ansamblu de şapte emirate, a impus o izolare strictă în martie.

Restricţiile au fost apoi relaxate, în special la Dubai. Capitala Abu Dhabi cere teste negative persoanelor care vor să meargă acolo.

Precedentul record cotidian de noi contaminări a fost în 22 mai, culminând cu 994 înainte de a scădea progresiv. Numărul de noi cazuri creşte din nou de o lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.