Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RECORD: Peste 1000 de dansatori au jucat căluşul în centrul Slatinei - VIDEO

hellodambovita.ro
calusari

Organizatorii Festivalului Naţional "Căluşul Românesc" au reuşit să ducă Slatina în Cartea Recordurilor, pentru a doua oară. Peste 1.050 de căluşari au jucat căluşul, miercuri seara, pe esplanada din centrul Slatinei, în ciuda ploii torenţiale care s-a abătut asupra oraşului.

Un număr de 1.052 de persoane au jucat, simultan, căluşul, miercuri seara, pe esplanada din centrul Slatinei, ceea ce reprezintă un record naţional, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei "Cartea Recordurilor" România, prezenţi la eveniment, transmite  MEDIAFAX.

"În urma numărării participanţilor la acest eveniment, s-a stabilit un număr de 1.052 de căluşari, ceea ce reprezintă un nou record naţional. Felicitări! (...) Asociaţia Cartea Recordurilor vă aşteaptă la alte evenimente. A fost o organizare excepţională. Nu ne aşteptam la aşa ceva. Sincer, am fost chemaţi, dar nu am crezut. În urma numărării participanţilor, am constatat că s-a întâmplat exact ce ni s-a spus, faptul că este un nou record naţional. Noi vom face demersurile necesare pentru ca acest record să ajungă în Guiness Book", a afirmat reprezentantul asociaţiei, Augustin Neagoe.

Citeşte şi: TEORIA care zguduie din temelii ISTORIA omenirii

Jocul căluşarilor nu a putut fi împiedicat nici măcar de ploaia torenţială care s-a pornit exact în momentul începerii demonstraţiei artistice.  Căluşul este o tradiţie care se păstrează încă în judeţul Olt şi a intrat în patrimoniul cultural imaterial al UNESCO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.