Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TEORIA care zguduie din temelii ISTORIA omenirii

mediafax.ro
fosile1

Teoria că omul modern a evoluat din zona estului Africii, în urmă cu 200.000 de ani, este pusă la încercare de descoperirea extraordinară a unor fosile umane de 300.000 de ani vechime. Osemintele fosilizate au fost  descoperite recent, într-o mină din Maroc, informează AFP, citat de Agerpres.

 

content-image

 

Arheologii au descoperit oasele a cel puţin cinci oameni în Jebel Irhoud, o fostă mină de barit aflată la 100 km la vest de Marrakesh, în decursul unor săpături începute în urmă cu mai mulţi ani. Potrivit primelor cercetări, ar fi vorba de trei tineri adulţi, un adolescent şi un copil de 7 sau 8 ani.

Oamenii de ştiinţă susţin că deşi ştiau că rămăşiţele umane erau vechi, au fost uluiţi să descopere la testele de datare că un dinte şi mai multe unelte de piatră găsite alături de respectivele oase, aveau în jur de 300.000 de ani.


Citeşte şi: PROIECT: noi AMENZI pentru şoferii din Capitală

 

"Descoperirea aduce un cu totul tablou al evoluţiei speciilor. Ajunge cu mult timp în trecut, dar şi parcursul evoluţiei este diferit de ceea ce credeam", a declarat Jean-Jacques Hublin, om de ştiinţă la Institutul de Antropologie Evolutivă Max Planck din Leipzig pentru The Guardian. "Se pare că specia noastră era prezentă deja în întreaga Africă în urmă cu 300.000 de ani. Dacă exista o Grădină Eden, probabil că era de mărimea continentului.", a adăugat specialistul.

content-image

Descoperirea confirmă faptul că "oamenii moderni nu au apărut dintr-o dată ca Big Bang-ul, cu surlele şi trâmbiţele asociate", a declarat paleoantropologul, Bernard Wood de la Universitatea George Washington.


Citeşte şi: Abdellatif Kechiche îşi vinde la licitaţie trofeul Palme d'Or pentru a-şi finanţa următorul film .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.