Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recorduri de preț la cărți, icoane și tablouri de sute de mii de euro, în licitațiile de artă organizate în România în 2020

Foto Artmark
Artmark

Tablouri de sute de mii de euro și recorduri de preț la cărți și icoane, în licitațiile de artă organizate în România în anul 2020. Sunt concluziile unui studiu realizat de specialiștii Casei de Licitații A10 by Artmark privind piața românească de artă.

Raportul Casei de Licitații A10 by Artmark vizează topul celor mai bine vândute opere de artă și obiecte de colecție, cum a performat piața românească de artă în anul pandemiei și cu cât au devenit românii mai empatici cultural în această perioadă față de anul 2019, dar și principalele evoluții ale anului 2020, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Opt germani au supraviețuit după ce au primit din greșeală supradoză de vaccin anti-Covid: Serul se pare că le-a declanșat gripa

Astfel, în România, în 2020, cel mai bine s-au vândut prin licitație tablourile „Țărăncuță cu fuior pe cale" (Nicolae Grigorescu - 220.000 euro) „Vas cu garoafe" (Ștefan Luchian – 125.000 euro) și „Irina" (Nicolae Tonitza –120.000 euro). Potrivit reprezentanților casei de licitații, media aritmetică a celor mai importante 10 tranzacții este de 116.250 de euro. Totuși, cele mai importante tranzacții cu operă românească realizate în lume au fost făcute la Londra și Hong Kong unde au fost vândute patru tablouri ale lui Adrian Ghenie cu sume cuprinse între două și cinci milioane de euro.

La licitațiile organizate în România, cel mai mare interes au atras litografiile „Micul Prinț” realizate de Antoine de Saint-Exupery, o masă de șah care a aparținut lui Nicolae Ceaușescu și tabloul lui Adrian Ghenie - „The Lidless Eye”.

În ceea ce privește curiozitățile, în anul 2020 au fost înregistrate cele mai multe licitații caritabile, au apărut mii de conturi online pe portalul casei de licitații și a avut loc cea mai lungă licitație de aproape șapte ore. De asemenea, au fost înregistrate recorduri de preț la categoriile cărți, icoane pe sticlă, poșete, săbii, covoare și fotografie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.