Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rectificarea bugetară nu va da toți banii la Start-up Nation! Scrisoare Deschisă Ministrul IMM și Ștefan-Radu Oprea

www.aippimm.ro
start-up nation

Un simplu cetatean, participant Start-Up Nation 2018, scrisoare deschisă către ministrul IMM și Ștefan Radu Opres. De cateva zile se invarte in mediul online zvonul ca Guvernul la rectificare se va opri cu finantarea la mult sub 10.000 de firme cum a promis si cum este in ordonanta, iar proiectele a 1400 de antreprenori romani nu vor mai primi finantare.

''Domnule Ministru,

Mi-as fi dorit din toata inima sa va faceti timp sa ne vedem. Nu cu mine personal, ci cu toti antreprenorii de la Start-Up Nation. Dar vad, ca, din pacate, aveti treburi mai importante de facut decat sa grabiti obtinerea finantarii pentru noi cei care asteptam banii la Start-Up Nation. Sunt un cetatean normal, care a facut multe sacritificii sa participe la Start-Up Nation 2018 si vad ca se termina anul 2019 si nu imi vad finantarea. Mai mult, din zvonurile de pe Facebook si din presa aflu ca veti fi „urecheat”, la propriu, de ministrul Finantelor. Iar noi, cei cu RUE 10000+ nu ne mai vedem banii.

Ce pot sa fac sa va spun, domnule ministru, ca sa aveti demnitate? Demnitate sa le spuneti sefilor dumneavoastra, ca motorul economiei sanatoase sunt IMM-urile. Vad ca va place sa va laudati cu firmele care obtin bani de la Start-up Nation, dar realitatea este ca suntem cu mult sub ceea ce ne dorim cu adevarat, nu?

La editia din 2017 ati aruncat cu praf in ochii romanilor si ati selectat mult sub cele 10.000 de societati comerciale. Ce facem in 2018? Pregatim acelasi lucru? Va opriti la finantarea la 8400 de firme sau mergeti mai departe? Ar trebui, oare, sa va intreb pe dvs. sau pe sefii dvs? Sunteti sigur ca va veti lasa calcat in picioare la o rectificare bugetara? Oare noi, cei care ne chinuim sa avem o afacere si sa angajam oameni, nu suntem buni? Este totul roz si frumos? Nu cred. Am renuntat la multe sa ma concentrez pe ceva ce s-ar putea sa ramana doar un vis.

Citește și: Producătorii de energie regenerabilă spun că Programul pentru instalarea de panouri fotovoltaice devine discriminatoriu

Cum putem domnule ministru sa va ajutam sa respectati legea si programul de guvernare, unde scrie ca veti acorda 10.000 de finantari, nu ca veti evalua primele 10.000 de firme. Adica, ce sa zic? Sa zic ca daca ati fortat comiterea unor erori si ati fi ramas din 10.000 cu doar 1.000 de firme, era mai bine? Deci, e un concurs de cine scrie mai repede si prost un proiect? Sau vorbim de sustenabilitate?

Sper din toata inima domnule ministru Stefan-Radu Oprea sa infirmitati cu fermitate si putere zvonurile ca la rectificarea bugetara veti fi lasat cu ochii in soare. Sa nu va laudati cu Start-Up Nation 2018. Este un esec. De cand l-ati pornit cu 3 zile inainte de Revelion. Asta va ramane din “seriozitatea” acestui program. Un concurs de angajat oameni, un concurs orb, in care v-ati batut joc de potentialul castig pe termen lung de la IMM-uri, adevaratul motor economic al acestei tari.

In speranta ca imi veti raspunde la scrisoarea aceasta si ca veti lamuri suspiciunile ca veti fi “urecheat” la rectificarea bugetara, astept raspunsul dvs. public intr-un mod clar si onest. Mai sunteti alaturi de antreprenori, domnule ministru?

Deci spuneti-mi, domnule ministru, veti finanta anul acesta 10.000 de proiecte, cum ati scris in programul de guvernare, cum e in lege, cum promiteti de 3 ani de zile, sau ne-ati aruncat pana acum praf in ochi, ne-ati pacalit si veti finanta doar 8400...?''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.