Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rectorul celei mai mari universități din România are curajul să o spună: 'Știința și Biserica sunt ultimele paveze împotriva obscurantismului modern'

Daniel David, rector UBB

„Ne confruntăm cu un fel de obscurantism modern. Știința împreună cu Biserica reprezintă ultimele paveze împotriva acestuia”, a declarat dr. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, la întrunirea Adunării Eparhiale din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

„Este important să stăm aproape, să strângem rândurile. Este, într-un fel, o bătălie: dacă mai există adevăr, care sunt valorile principale, dacă etica mai contează în varianta pe care o știm sau nu, în știință fiecare este expert, pseudoștiința este din ce în ce mai puternică…” a enumerat rectorul celei mai mari universități din România.

El a evidențiat importanța conlucrării dintre știință și spiritualitate, reprezentate de mediul academic, respectiv cel eclezial, scrie basilica.ro.

„Dacă ne dăm mâna și stăm mai aproape, vom putea face față acestui val de obscurantism modern și vom duce mai departe valorile care ne-au ajutat să fim ceea ce suntem astăzi”, a mai spus rectorul Daniel David.

Mitropolitul Andrei i-a înmânat profesorului Daniel David Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni, în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea de înaltă ținută academică și pentru implicarea activă în viața comunității și a Bisericii.

Rectorul a declarat că acceptă distincția în numele universității, urmând să lucreze împreună cu reprezentanții eparhiei pentru a dezvolta Facultatea de Teologie Ortodoxă a universității clujene.

„La Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca avem cea mai complexă ofertă teologică de pe continent. Pe mine mă bucură lucrul aceasta. Facultățile de Teologie au fost reunite anul trecut în ceea ce noi am numit School of Divinity”, a spus dr. Daniel David.

„Este ceva ca o universitate din țară să aibă cea mai complexă ofertă teologică de pe continent”, a subliniat rectorul.

Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este dotată cu laboratoare de artă sacră, de patrimoniu informatic, cu o aulă pentru conferințe, spectacole sau proiecții de cinema, are capelă, un atelier de vitralii, săli de fitness și o cafenea culturală. Este singura facultate de teologie din țară care oferă specializarea Vitralii. În curând la dotări se va adăuga și un cămin pentru fete.

În cadrul School of Divinity, la universitatea clujeană mai funcționează facultăți de teologie greco-catolică, romano-catolică și reformată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.