Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rectorul SNSPA atrage atenția după scorul rușinos obținut de România: 'Cel mai grav nu este rezultatul obținut la PISA în toți aceşti ani'

monitorulcj.ro
remus pricopie

Văd înghesuială mare la interpretat rezultatele PISA 2018 - evident, fiecare după cât poate şi ce interese are, susține rectorul SNSPA Remus Pricopie, fost ministru al Educației, pe Facebook, lămurind câteva aspecte în acest context. El afirmă că cel mai grav nu este rezultatul obținut la PISA în toți aceşti ani, ci lipsa unor măsuri clare şi coerente, pentru corectarea situației. Totodată, el subliniază că educația nu se poate îmbunătăți prin măsuri-miracol, fiind nevoie de profesionalism, consecvență și de respectarea unor principii elementare, iar cel mai important dintre acestea este scoaterea școlii din mijlocul disputelor politice.

FOTO Unde l-a pus Regina Elisabeta a II-a pe Klaus Iohannis în poza de grup a liderilor NATO

„Văd înghesuială mare la interpretat rezultatele PISA 2018 - evident, fiecare după cât poate şi ce interese are.

În acest context, cred că ar fi util să lămurim câteva aspecte:

1. Pentru România, rezultatele PISA 2018 nu sunt bune, indiferent cum am privi lucrurile. În acelasi timp însă, sunt de acord cu ministrul ANISIE că trebuie să abordăm această problemă într-o manieră obiectivă, cu calm, şi nu să dramatizăm.

2. Cel mai grav nu este rezultatul obținut la PISA în toți aceşti ani, ci lipsa unor măsuri clare şi coerente, pentru corectarea situației, la care nu ai cum să ajungi atunci când ai un nou ministru al Educației la fiecare şase luni.

3. Ar trebui să ne îngrijoreze şi analfabetismul funcțional - pe probleme de educație - al unor politicieni. Îi vedem adesea vorbind despre subiecte pe care nu le înteleg - politici educaționale pe termen mediu şi lung, construite pe date şi analize comparative, susținute prin alocarea corespunzătoare de resurse - şi față de care nu s-au arătat interesați cât timp au ocupat funcții în guvern.

Dar, în final, ce contează că nu au dovedit că se pricep?! Nevoia de a-şi face campanie - vin alegerile în 2020 - este mult mai importantă decât nevoia de a face ceva pentru şcoala românească.

4. Educația nu se poate îmbunătăți prin măsuri-miracol. Este nevoie de profesionalism, consecvență și de respectarea unor principii elementare, iar cel mai important dintre acestea este scoaterea școlii din mijlocul disputelor politice”, scrie Remus Pricopie pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.