Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rectorul SNSPA se implică în politică total și anunță 'sfârșitul' lui Liviu Dragnea: 'Steaua sa se va stinge curând'

monitorulcj.ro
remus pricopie

Noua sesiune a Parlamentului a început luni, iar „tabloul este jalnic”, susține rectorul SNSPA Remus Pricopie care a urmărit lucrările din Camera Deputaților. În acest context, Pricopie lansează o serie de atacuri la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, precizând că direcția spre care se îndreaptă acesta este clară: „steaua sa se va stinge curând”, fiind nevoie ulterior de „măsuri excepționale, atipice, care să ne scoată din paradigma clasică a luptei sterile dintre partide și politicieni, pentru a reclădi o traiectorie cu sens, o traiectorie euro-atlantică, pentru noi, pentru copiii noștri, pentru această țară”.

„Parlamentul și-a reluat activitatea. În fruntea Camerei Deputaților, prezidând lucrările, îl vedem pe Liviu DRAGNEA, certându-se cu toată lumea, dar cel mai tare cu foștii colegi de partid. Tabloul este jalnic. Chiar și un necunoscător al politicii vede cum pentru DRAGNEA este foarte greu să țină în mână o sală ostilă, iar ostilitatea vine inclusiv din partea grupului său politic, când se fac propuneri pentru funcțiile de conducere ale forului parlamentar.

Sorina Matei le UMILEȘTE pe Kovesi și Macovei: Măi, Monico, dacă nu trece madam, că poate nu trece- shit happens, o iei la tine la biro' ca secretară?

Parlamentul este, prin definiție, un loc al negocierilor și acordurilor politice, uneori ad-hoc, între competitorii politici. Dar DRAGNEA nu prea mai are cu cine negocia. Aproape toți îl disprețuiesc, inclusiv „ai lui”. Aproape nimeni nu mai vrea să se asocieze cu el. A ajuns în situația în care lucrează cu oameni care nu au nici legitimitate, nici respectul colegilor de partid, oameni pe care chiar Președintele PSD, de-a lungul timpului, i-a admonestat public, ba chiar caricaturizat (vă las pe dumneavoastră să-i identificați). Iar acești oameni – câțiva – stau lângă el strict din interes: pentru a-și rezolva problemele penale, pentru bani, funcții, pentru ei sau pentru verișoara care a ajuns secretar de stat la Agricultură etc.

Gabriela Firea continuă războiul cu liderul PSD, dar şi cu primarii de sector: 'Efectele adverse ale Vitaminei D(ragnea)'

Oamenii de calitate, din propriul partid, au plecat sau stau retrași. Atacurile din ultimele luni, din presa internațională, sau discuțiile informale din întâlnirile politice europene, prilejuite de rolul pe care îl jucăm cu ocazia Președinției Consiliului UE, îl descriu pe Liviu DRAGNEA drept cel mai corupt politician din Uniunea Europeană. În aceste condiții, nu cred că un om politic responsabil din PSD mai dorește să fie în același tablou cu liderul său. Ba mai mult, are dileme: „Mai stau sau mă duc lângă Ponta, Crețu, Țuțuianu, Mocioalcă, Neacșu, Tudose, cât încă se mai poate?”.

Direcția spre care se îndreaptă Liviu DRAGNEA – un politician urmărit de trecut și incapabil să înțeleagă prezentul – este clară: „steaua” sa se va stinge curând. Întrebarea este cum vom reclădi noi această societate, în condițiile în care singurele lucruri pe care Liviu DRAGNEA le-a cultivat timp de trei ani au fost minciuna, frica, lipsa de profesionalism, matematica parlamentară aproximativă, economia de tejghea, capitalul nefiscalizat, interesul de grup și disprețul pentru lege, pentru problemele publice, toate componente ale rețetarului disoluției sociale.

Evident că soluții există, cu condiția ca aceste „ingrediente ale urii” să fie lăsate în urmă.

Azi, ne aflăm într-o situație excepțională, atipică. Prin urmare, o să avem nevoie de măsuri excepționale, atipice, care să ne scoată din paradigma clasică a luptei sterile dintre partide și politicieni, pentru a reclădi o traiectorie cu sens, o traiectorie euro-atlantică, pentru noi, pentru copiii noștri, pentru această țară.

Continui să fiu optimist pentru că știu că în această țară sunt oameni care se pot uni în jurul unui ideal, în jurul unui proiect. Și mai știu că avem viitor: îl văd zilnic, în ochii studenților mei.”, scrie rectorul SNSPA pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.