Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rectorul Universității București taxează gafele Vioricăi Dăncilă: Am sentiment puternic de JENĂ

Rectorul Universității București, Mircea Dumitru, susține că ascultând-o pe Viorica Dăncilă are un sentiment profund de jenă. El arată că înainte de a fi premier, Dăncilă a fost profesoară și nu-și explică cum reușea să se exprime în fața elevilor, având în vedere gravele carențe pe care le arată.

Citește și: ALERTĂ în Capitală: un copil a murit și părinții au orbit, după ce au mâncat shaorma

"Sunt profesor din 1985. Am o vechime foarte mare și mai am câțiva ani până la pensie. Părerea mea despre Dăncilă în calitate de premier probabil că nu interesează așa de mult pe ascultători, dar e și profesor. De puține ori am înțeles până la capăt ce vrea să spună, să transmită. Felul în care vorbește limba română e precar, plin de greșeli de construcție sintactică și de inconsecvențe logice. Sentimentul pe care îl am e de jenă puternică, pentru că e profesoară. Mă întreb cum a reușit să se facă înțeleasă de elevi", a afirmat Mircea Dumitru la Digi24.

Fostul ministru al Educației a explicat că multe persoane aflate în poziție de decizie nu au o pregătire profesională solidă.

"Vedem că destul de mulți demnitari care au funcții foarte importante în stat și au avut un parcurs școlar superficial, nu sunt capabili să exprime o idee. Am văzut niște înregistrări de poziție, niște discursuri care sunt mai mult decât jenante, și dânșii sunt în momentul de față miniștri, sunt în poziții în care decid pentru noi toți, atunci singur că întrebarea mea este la ce bun să faci școală din moment ce dânșii deja sunt în aceste funcții atât de importante și nu au în spate o competență sau pregătire profesională solidă, de ce să mai cerem școală? Vedem ce se întâmplă în momentul de față, vedem cât de rău funcționează instituțiile statului", a adăugat rectorul Universității din București.

Dacă mai e să amintim de câteva gafe ale premierului nu trebuie să uităm de "imunoglobină" în loc de "imunoglobulină" sau de "Euro douăzeci-douăzeci" pentru Euro 2020.

Nici limba engleză nu e mai prietenă cu Viorica Dăncilă. În vizita din Israel aceasta a putut spune doar "he he" când a fost în faţa premierului Benjamin Netanyahu, iar la Vatican a amestecat română cu engleza în faţa Papei Francisc. Cel mai recent, vineri, la finalul conferinţei cu premierul croat Andrej Plenkovic, aceasta a întrebat "Make a photo?" în loc de "Take a photo?".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.