Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rectorul UVT denunţă atacuri politice: Cum a devenit 'nepotul lui Blaga'

marilen_pirtea

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, pare că joacă în filmul „Ziua cârtiței”, în rolul meteorologului pus în situația de a repeta aceeași zi la nesfârșit. Doar că „filmul” lui Pirtea are un alt titlu - „Nepotul lui Blaga” - şi rulează de câțiva ani pe scena politică românească, cu momente de intensitate maximă în preajma alegerilor.

Marilen Pirtea este acuzat în mod repetitiv că este nepotul lui Vasile Blaga. Zilele trecute, subiectul s-a rostogolit din nou în presă, spre exasperarea rectorului. Deşi o relaţie de rudenie nu poate fi ilegală sau imorală, din moment ce "rudele ţi le dă Dumnezeu", rectorul UVT este nevoit să dezmintă periodic informaţia. stiripesurse.ro publica încă din 2014 un articol în care universitarul nega legăturile cu Blaga, însă Pirtea continuă să facă obiectul articolelor de presă în care se "descoperă" nepotisme imaginare.

„Nu am o relație de rudenie cu domnul Blaga. Ceea ce se reia în mod constant, cu insistență maximă, nu poate fi decât un atac politic. Unul extrem de slab, aș spune. Slab, pentru că la o simplă analiză a traiectului meu profesional, se poate vedea clar că domul Blaga n-a avut nicio influență. A ajunge să se spună că îmi datorez poziția actuală unui grad de rudenie inexistent între mine și domnia sa este o inepție. Astfel de situații apar atunci când ajungi să deranjezi o zonă obscură a politicii. Totuși, e bine. Înseamnă că fac ceea ce trebuie”, spune Pirtea despre situația creată în jurul său, într-o declaraţie pentru stiripesurse.ro.

Acest subiect fals a luat naștere încă de când și-a manifestat deschiderea către politică, mai spune Marilen Pirtea. De altfel, readucerea în actualitate a chestiunii vine la doar câteva zile după anunţarea listei de candidaţi a PNL Timiş, unde rectorul UVT ocupă prima poziţie pentru Camera Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.