Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum pot fi recuperați medical supraviețuitorii unui infarct miocardic

Spitalul Sfântul Sava
recuperare medicala

La fiecare jumătate de oră, un român suferă un infarct, conform datelor Societăţii Române de Cardiologie, iar unul din zece pacienţi nu supravieţuieşte. Afecțiunile inimii și cele circulatorii reprezintă principala cauză de mortalitate din România. Dintr-un sfert de milion de decese înregistrate, aproape 150.000 au avut cauze cardiovasculare. Totuși, supraviețuitorii unui atac de cord pot fi recuperați medical, chiar și când au sechele majore.

Recuperarea cardiacă constă în programe care includ evaluarea medicală, prescrierea activității fizice, efectuarea de kinetoterapii și fizioterapii. Aceste programe de recuperare ajută la limitarea efectelor fiziologice și psihologice ale bolii, gestionarea simptomatologiei, reducerea riscului unor noi evenimente cardiovasculare, care includ și moartea subită, stabilizarea sau regresia aterosclerozei, ameliorarea statusului psihosocial și vocațional și creșterea calității vieții.

content-image

Recuperarea cardiovasculară este necesară pentru pacienții post infarct miocardic, cu angină pectorală, după intervenții chirurgicale de by-pass aorto-coronarian sau după angioplastie cu stent, angină pectorală stabilă de efort, insuficiență cardiacă cronică, post intervenție de înlocuire sau reparare valvulară, după transplant cardiac. Toate sechelele acestor afecțiuni pot fi tratate și în România, în Spitalul Sfantul Sava pentru Îngrijiri Paliative, Geriatrie și Recuperare Medicală.

Serviciile medicale sunt acordate în regim de cazare hotelieră la standarde înalte și 3 mese incluse, pentru pacienți adulți de toate vârstele, din orice localitate din țară sau din străinătate și indiferent de stadiul bolii. Hrana este preparată zilnic în bucătăria proprie, după un meniu adaptat pacienților cu nevoi speciale. Internarea pentru recuperare medicală se asigură în saloane cu 2 și 3 paturi, în regim de spitalizare continuă, asistență medicală 24/7 oferită de personal specializat, cu competență în servicii de recuperare medicală.

content-image

Unul dintre pacienții Spitalului Sfântul Sava a fost filmat pe parcursul recuperării sale, iar înregistrarea evoluției sale poate fi urmărită mai jos. La internare, după un infarct miocardic, nu își putea mișca picioarele și stătea pe marginea patului doar cu ajutor. În urma unui program de recuperare stabilit de kinetoterapeuții centrului medical Sfântul Sava, având în vedere că rezistența sa la efort era minimă, pacientul a început să evolueze de la o zi la alta.

Au fost necesare multă muncă, răbdare și cunoaștere din partea specialiștilor, motivare susținută din partea psihologilor și, deloc în ultimul rând, ambiția uriașă a pacientului. Acum, după recuperare, pacientul se află alături de familia lui, cu mobilitate care îi permite să fie independent, ceea ce după externarea post-infarct ar fi părut de nerealizat.

Tehnicile speciale și tehnologiile ultramoderne aplicate după un plan de tratament complex oferă pacienților Spitalului Sfântul Sava o probabilitate extrem de ridicată de recuperare medicală. Toate informațiile necesare, inclusiv un tur virtual al spitalului se găsesc la adresa https://spitalulsfantulsava.ro/.  Centrul se află în imediata vecinătate a pădurii Pustnicul, în comuna Pantelimon, str. Cozieni nr 2, drumul spre Mânăstirea Pasărea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.