Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recuperare medicală post-COVID, cu rezultate vizibile în numai 45 de zile, la Spitalul Sfântul Sava

Spitalul Sfântul Sava
recuperare medicala

Deși sunt încă multe persoane care iau în derâdere infectarea cu SARS-CoV2, patologia în sine, dar și urmările acesteia pot fi deosebit de severe, atât pentru persoanele cu comorbidități, persoane vârstnice, dar și pentru persoanele tinere.

Sechelele se estompează greu, creând disconfort, cu impact major asupra calității vieții. Pacienții manifestă anxietate, scăderea mobilității, dureri musculare, dificultăți în respirație și, nu în ultimul rând, o stare psihică precară.

content-image

Doamna Claudia Petrache povestește astfel propria experiență post Covid:

”Am fost internată la un spital de stat timp de două luni de zile și, după ce m-am externat, am ajuns acasă. Am stat o zi. Familia s-a speriat când m-a văzut în ce stare jalnică eram. De la o prietenă am aflat de spitalul Sfântul Sava. Am sunat în aceeași seară și a doua zi am fost internată.

Eu am zis că dacă nu ajungeam aici, eu nu mai supraviețuiam. Aici a fost salvarea mea, am simțit asta. Am fost primită cu căldură, asta a lipsit în totalitate în spitalul de stat. Aici am dat de o echipă de tineri, de oameni foarte empatici. Nu mă gândeam că mai poți găsi așa oameni. O echipă foarte bine aleasă. Toți, de la medici, copiii de la kinetoterapie. Eu așa le spun, copii, pentru că sunt tineri, dar sunt foarte bine pregătiți, profesioniști. Ne-am împrietenit.

Prima dată, am fost ajutată moral, ca să pot să-mi revin fizic, și am fost ajutată de kinetoterapeuți. Mi-au fost alături și eu am zis că sunt îngerii mei protectori, Marius și Mari.

Într-o lună și jumătate, eu m-am refăcut. Adică pot merge, nu mai obosesc, pot respira. Aici am învățat din nou să respir. Niciodată nu m-am simțit la spital aici. Eu m-am simțit ca la un hotel și când mergeam la sală, mergeam ca la fitness, nicidecum la recuperare.

Recomand spitalul Sfântul Sava din tot sufletul pentru profesionalism și pentru rezultatele pe care le-am avut eu! Eu sunt foarte mulțumită!”

content-image

Spitalul Sfantul Sava pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative are un program special pentru recuperarea post COVID, care include proceduri de kinetoterapie și fizioterapie, oxigenoterapie, completate cu o monitorizare medicală de specialitate, atât pentru plămânii afectați, cât și pentru celelalte boli cronice de care suferă pacientul și care s-ar fi putut agrava pe parcursul infectării cu SARS-CoV2, precum ortopedie, cardiologie, gastroenterologie, urologie, afecțiuni vasculare și neurologice, indiferent de stadiul bolii, până la formele cele mai grave.

Cei mai mulți dintre pacienții care au stat imobilizați mai multe săptămâni pe durata trecerii prin boală, ajung să aibă atrofieri musculare, cu deficiențe majore de mobilitate, care trebuie remediate cât mai repede.

La internarea în Spitalul Sfântul Sava, pacientul este examinat de medicii de specialitate, care stabilesc obiectivele de recuperare, în funcție și de recomandările primite la ieșirea din faza acută a COVID. Terapeuții încep, apoi, procedurile de mobilizare, care pot fi pasive, realizate atât de kinetoterapeut, cât și de Kinetec, un echipament extrem de performant aflat în dotarea Spitalului Sfântul Sava, foarte rar întâlnit în clinici de recuperare. În recuperarea respiratorie, Spitalul Sfântul Sava realizează proceduri medicale de ventilație noninvazivă, aplicată de o echipă multidisciplinară, care se adresează pacienților cu greutate în respirație și scăderea toleranței la efort de cauză respiratorie. Nu se folosește camera hiperbară.

content-image

Spitalul Sfântul Sava este un centru medical multidisciplinar, cu o echipă formată din 180 de medici, asistenți medicali, specialiști în kineto și fizioterapie, infirmieri și personal nemedical. Are 118 paturi avizate, ambulanțe de transport pacienți și, de curând, o ambulanță tip C, dotată cu echipamente și personal specializat pe intervenții de urgență și resuscitare. Fiind un spital ridicat de la zero, condițiile de internare sunt la standarde ridicate, asemănătoare unui hotel de 4*, nicidecum unui spital obișnuit. Numărul atât de mare de specialiști raportat la numărul maxim de pacienți care pot fi internați simultan explică atenția deosebită pe care o primește fiecare persoană internată.

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative din Pantelimon (Ilfov) asigură asistență medicală și monitorizare 24/7 bolnavilor oncologici sau cu alte afecțiuni grave, în faze terminale. Îngrijirile paliative se desfășoară în saloane cu 2 sau 3 paturi.

Spitalul Sfântul Sava acordă servicii de recuperare medicală neurologică, după AVC, postoperatorie, ortopedică, post COVID etc. cu internare, în cele mai bune condiții. Cei 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie, masaj terapeutic, lucrează cu pacienții din prima zi de internare, fără pauze în weekend sau în sărbătorile legale, astfel încât exercițiile să aibă continuitate și eficiență, iar recuperarea să fie cât mai rapidă posibil, în funcție de tipologie.

Spitalul Sfântul Sava beneficiază de o ambulanță tip C, dotată cu echipamente de resuscitare și deservită de un echipaj medical specializat în medicina de urgență și, în curând, va deschide și o secție de terapie intensivă cu 18 paturi.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

http://relansare.spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.