Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recuperarea medicală în cazul accidentelor grave sau în boli degenerative trebuie aplicată în centre cu rezultate confirmate

Spitalul Sfantul Sava
recuperare medicala

”Eu am venit aici pe targă. Aveam pareză, nu puteam să mișc picioarele, când am fost adus aici. Acum plec pe propriile picioare. Cei de la Spitalul Sfântul Sava mi-au dat încă o șansă la viață." – Denis, 20 ani.

În urma unei căzături de la 14 metri, Denis a suferit o  fractură la nivelul unei vertebre toracale. Nu își mai putea mișca picioarele și nici pe marginea patului nu se putea așeza fără să fie ajutat de cineva. După câteva săptămâni de recuperare medicală, a fost externat pe propriile picioare. Pare greu de crezut, dar povestea este adevărată și repetabilă, nu la Viena, ci în România.

Pentru victimele accidentelor cu traume sau pentru pacienții cu afecțiuni grave cerebro-vasculare sau cardiologice, recuperarea este posibilă, dar nu poate fi realizată acasă, fără specialiști, oricâte eforturi ar depune familia și oricâtă determinare ar avea pacientul.

Terapeuții Spitalului Sfântul Sava l-au înscris într-un program de recuperare medicală care a vizat:

• îmbunătățirea controlului motor bilateral;

• creșterea forței musculare;

• exersarea transferului în șezut, la marginea patului;

• exerciții de mers și de echilibru;

• creșterea toleranței la efort;

• antrenament pentru mersul cu cadrul.

Rezultatele au început să apară după prima săptămână, iar la finalul perioadei de recuperare, a plecat acasă pe propriile picioare. Este o poveste scurtă, reală, despre reușită. A personalului specializat în recuperare medicală, dar și a pacienților. Tehnicile speciale și tehnologiile ultramoderne aplicate după un plan de tratament complex oferă pacienților Spitalului Sfântul Sava o probabilitate extrem de ridicată de recuperare medicală.

La Spitalul Sfântul Sava se efectuează, cu internare, RECUPERARE MEDICALĂ NEUROLOGICĂ, POSTOPERATORIE, ORTOPEDICĂ, DUPĂ ATAC VASCULAR CEREBRAL (AVC).

Asistența medicală și monitorizarea pacienților are loc 24 de ore din 24 și 7 zile din 7. Procedurile de recuperare medicală se efectuează fără pauze pentru sărbătorile legale.

Spitalul Sfantul Sava din Pantelimon oferă următoarele servicii:

- recuperare medicală ortopedică;

- recuperare medicală neurologică;

- recuperare medicală respiratorie;

- recuperare medicală după AVC

Echipa de 40 de kinetoterapeuți cu experiență și rezultate deosebite pun în practică programe complexe de gimnastică medicală pentru fiecare pacient în parte, într-o sală ce se numără printre cele mai mari în domeniu, dotată cu cele mai moderne echipamente.

content-image

Spitalul Sfântul Sava este un centru medical multidisciplinar, cu o echipă formată din 180 de medici, asistenți medicali, specialiști în kineto și fizioterapie, infirmieri și personal nemedical. Are 118 paturi avizate, ambulanțe de transport pacienți și, de curând, o ambulanță tip C, dotată cu echipamente și personal specializat pe intervenții de urgență și resuscitare. 18 paturi dotate cu echipamente de terapie intensivă funcționează în regim de monitorizare a funcțiilor vitale a pacienților, 24 de ore din 24.

Fiind un spital ridicat de la zero, condițiile de internare sunt la standarde ridicate, asemănătoare unui hotel de 4*, nicidecum unui spital obișnuit. Numărul atât de mare de specialiști raportat la numărul maxim de pacienți care pot fi internați simultan explică atenția deosebită pe care o primește fiecare persoană internată.

content-image

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative din Pantelimon (Ilfov) asigură asistență medicală și monitorizare 24/7 bolnavilor oncologici sau cu alte afecțiuni grave, în faze terminale. Îngrijirile paliative se desfășoară în saloane cu 2 sau 3 paturi.

Spitalul Sfântul Sava deține peste 70 de echipamente medicale de ultimă generație, precum și o ambulanță tip C, dotată cu aparatură de resuscitare și deservită de un echipaj medical specializat în medicina de urgență și, în curând, va deschide și o secție de terapie intensivă cu 18 paturi.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

http://spitalulsfantulsava.ro/fizioterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.