Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Redeschiderea Aeroportului „Aurel Vlaicu„ din Băneasa

Aeroport Baneasa

Din toamna acestui an, Bucureștiul ar putea avea, din nou, două aeroporturi funcționale pentru zborurile de pasageri.

Programată pentru miercuri, 21 iulie, recepția aeroportului "Aurel Vlaicu" din Băneasa a fost amânată deoarece sunt necesare lucrări suplimentare, costurile investiției crescând cu până la zece procente faţă de estimarea inițială.

Aeroportul Internațional "București - Băneasa", cel mai vechi din țară, a fost închis pentru zborurile de pasageri în 2012. Clădirea, monument istoric, nu mai era sigură în caz de cutremur. Contractul pentru reabilitarea și modernizarea aeroportului a fost semnat în septembrie 2019.

Directorul general, Compania Națională Aeroporturi București, Cosmin Cătă a declarat pentru Televiziunea Română: ”Au apărut niște cerințe de securitate vis a vis de benzile de bagaje în plus. Și ținând cont că nu avem încă trafic ca să ne sufocam și să fim nevoiți să deschidem Băneasa, am decis să ne asumăm o prelungire. Estimăm undeva în toamnă să facem recepția.”

Aeroportul Aurel Vlaicu din Băneasa va avea o capacitate proiectată de peste 400 de pasageri pe oră, pe ambele fluxuri, sosiri și plecări. Durata de îmbarcare va fi între 30 și 60 de minute, în funcție de dimensiunea aeronavei, spun reprezentații aeroportului. După redeschidere, Aeroportul Internațional "București-Băneasa" va putea primi un milion de pasageri pe an. În prezent, este folosit doar pentru zborurile private și cele tehnice.

Redeschiderea aeroportului "București- Băneasa" a fost decisă inițial pentru a prelua o parte din traficul de pe cel mai mare aeroport al țării, Henri Coandă. Cum numărul pasagerilor a scăzut din cauza crizei sanitare de Coronavirus, pentru început nu vor mai fi mutate zborurile. Așa că Aeroportul Internațional „București - Băneasa" rămâne pentru cursele charter și zborurile de afaceri.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.