Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Redresarea economiei mondiale după pandemia de coronavirus este fragilă şi inegală (Financial Times)

pixabay.com
diverse, economie, spion, date

Redresarea economiei globale după pandemia de coronavirus este fragilă şi inegală, multe economii emergente înregistrând probleme grave, potrivit celui mai recent indice Brookings-FT, relatează Financial Times preluat de news.ro

Vezi și: Raluca Prună, furtunoasă în cazul Laurențiu Baranga: 'Toată instituțiile tac mâlc. Într-o țară normală am fi avut cel puțin patru-cinci demisii răsunătoare'

Indicele arată că creşterea consemnată de cele mai mari economii din lume este inegală, ceea ce scoate în evidenţă perspectiva precară pe fondul căreia vor avea loc reuniunile FMI şi ale Băncii Mondiale din această săptămână.

În timp ce al doilea val de coronavirus subminează eforturile de revenire la normal şi reduce încrederea companiilor, populaţiilor şi investitorilor, majoritatea ţărilor au un drum lung înainte ca economiile lor să revină la nivelul anterior pandemiei.

”Nu se întrevede o redresare solidă, pe scară largă”, a declarat Eswar Prasad, profesor la Brookings Institution, adăugând că ”riscurile unor efecte economice substanţiale şi de durată sunt în creştere”.

Reuniunile FMI şi Băncii Mondiale vor fi organizate virtual în această săptămână.

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a declarat săptămâna trecută că redresarea după criza Covid-19 va fi ”lungă, neregulată şi nesigură” şi ”predispusă la regrese”.

Datele economice la nivel mondial sunt mai slabe ca oricând după 2012, an în care a fost lansat Brookings-FT Tracking Index referitor la redresarea economiei globale.

Acest indice compară indicatorii din economia reală, pieţele financiare şi încrederea cu mediile istorice pentru economia globală şi statele individuale.

Indicele arată că redresarea din economiile avansare este departe de a fi finalizată după scăderile istorice înregistrate în primăvară, iar situaţia din economiile emergente este şi mai dificilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.