Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REDUCERI de personal: Un GIGANT, prezent şi în România, vrea să renunţe la SUTE de angajaţi, după trei ani de PIERDERI

concedieri

Carrefour le oferă angajaţilor din Argentina ocazia de a părăsi de bună voie compania în schimbul unor compensaţii materiale, încât  gigantul trebuie să îşi reducă costurile, şi totodată forţa de muncă, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Citeşte şi: Contre DURE: Tudorel Toader, replică FULGER la acuzaţiile sindicaliştilor. Anunţul VEHEMENT al ministrului Justiţiei

Subsidiara a discutat despre această decizie, adăugând că a depus o cerere de „prevenire a crizei” către guvern, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Carrefour a declarat săptămâna trecută că a depus aplicaţia de criză la ministerul muncii, ceea ce îi permite să reducă cheltuielile cu forţa de muncă. Ofiţerul de presă al companiei a transmis că este prea devreme să confirme numărul oamenilor care vor fi concediaţi.

Armando Cavalieri, şeful Federaţiei pentru Comerţ şi Muncitori din Servicii, a spus că sindicatul se va întâlni cu compania şi cu guvernul luni. Guvernul trebuie să aprobe aplicaţia de criză pentru ca aceasta să fie valabilă.

Citeşte şi: SOMAŢIE pentru ministrul Justiţiei, după explicaţiile pe evacuarea unor deţinuţi: 'Are neplăcutul obicei de a DEZINFORMA...'

Al doilea cel mai mare lanţ de supermarketuri din Argentina a raportat pierderi în ultimii trei ani din cauza unei reveniri dificile ale economiei ţării, care i-a împins pe consumatori către retailerii online şi către retailerii de tip en-gross, care oferă reduceri substanţiale.

În luna februarie, CFO-ul Carrefour a dat vina pe „situaţia economică dificilă” din Argentina. De asemenea, liderul de piaţă Cencosud SA, cel mai mare operator de supermarketuri din Argentina, a spus că cererea redusă a dus la un declin al vânzărilor anul trecut.

În timp ce inflaţia în Argentina a scăzut cu 25% anul trecut, consumul este încă redus ceea ce loveşte în lanţurile de supermarketuri. Consumul a sczăut cu 3,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Lanţul francez a intrat pe piaţa din Argentina în 1982 şi este al patrulea cel mai mare angajator privat, cu aproximativ 20.000 de angajaţi.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei, explicaţii de ULTIM MOMENT, după EVACUAREA a sute de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi

Compania plănuieşte să transforme 16 hypermarketuri în magazine de tip en-gross, unde clienţii pot obţine reduceri mai mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.