Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REFERENDUM: Useristul Lucian Viziteu CHEAMĂ băcăuanii la URNE să îi întrebe dacă vor măsuri suplimentare împotriva COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vot coada vot votare sectie de votare sectie

Primarul orașului Bacău, Lucian Viziteu, vrea să convoace un referendum local pentru impunerea unor măsuri anti-Covid, dar și pentru stabilirea unor strategii de dezvoltare a comunității. Populația va fi consultată în timpul alegerilor parlamentare dacă membrii Consiliului Local vor aproba demersul, conform Mediafax.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Reprezentanții sindicaliștilor au ieșit de la discuții cu premierul Ludovic Orban: ce le-a PROMIS șeful Guvernului

Primarul Lucian Stanciu Viziteu a anunțat că vrea să audă părerea locuitorilor orașului Bacău despre impunerea unor măsuri suplimentare anti-Covid. Este vorba despre idei inteligente și nu despre măsuri coercitive, a precizat edilul șef.

„Referendumul local nu este un moft, ci este despre o comunitate care vrea să lupte eficient împotriva pandemiei și să se dezvolte. Oricât de bune ar fi măsurile luate la nivel central, există un specific local. Bacăul are, din păcate, mai multe infectări cu noul coronavirus decât alte municipii din România.De aceea, trebuie să găsim soluții pe plan local care să vină în completarea celor de la București. Nu mă refer la coerciție, ci la idei inteligente care să vină din consultarea specialiștilor și a mediului socio-economic”, a anunțat primarul Lucian Stanciu Viziteu.

Primarul a mai spus că referendumul va fi organizat în paralel cu alegerile parlamentare pentru a reduce costurile. Pentru organizarea scrutinului local este nevoie de aprobarea consilierilor locali. Cetățenii ar putea fi întrebați dacă sunt de acord cu implementarea pe raza municipiului Bacău a unor măsuri suplimentare pentru scăderea numărului de infectări COVID-19.

Altă întrebare ar putea fi dacă locuitorii orașului Bacău sunt de acord cu resistematizarea domeniului public la standarde europene pentru a crea noi spații verzi, parcări și locuri de joacă.

Ședința Consiliului Local în care va fi analizată propunerea primarului va avea loc vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.