Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reformă care zdruncină din temelii Partidul Democrat din SUA. A fost eliminat votul SUPERDELEGAȚILOR

history,com
partidul democrat

Partidul Democrat american (DNC) a adoptat sâmbătă o reformă a procesului de învestitură prezidenţială, suprimând votul superdelegaţilor la primare, extrem de criticat de susţinătorii lui Bernie Sanders în 2016, relatează AFP preluat de agerpres.

SCANDAL monstru în Italia. Procurorii îl acuză pe ministrul de Interne de `sechestrare de persoane` din cauza interdicției de debarcare a unei nave cu imigranți

Superdelegaţii sunt aleşii şi demnitarii partidului care au automat drept de vot în cursul primarele prezidenţiale. În 2016, au fost circa 700, dintr-un total de 4.700 de delegaţi, şi peste 80% dintre ei au sprijinit-o pe Hillary Clinton, suscitând plângeri din partea lui Bernie Sanders împotriva puterii excesive a conducerii Partidului Democrat.

Timp de mai multe luni în perioada primarelor, alegătorii democraţi votează în fiecare stat, aducând fiecărui candidat un anumit număr de delegaţi. Candidatul învestit este cel care, la finalul perioadei, obţine majoritatea absolută a delegaţilor.

Protest la nunta fiului lui Liviu Dragnea - Mii de oameni vor veni în fața bisericii. PROGRAMUL nunții și invitați aleși pe sprânceană. Cine sunt nașii

Pe viitor, pentru a stabili învingătorul final vor fi luate în calcul numai voturile alegătorilor. În acest stadiu, superdelegaţii nu vor mai avea drept de vot.

Dacă va fi necesară departajarea candidaţilor cu prilejul convenţiei de învestire, o probabilitate mică, ei vor avea din nou dreptul de a vota.

Reforma a fost demarată după înfrângerea lui Hillary Clinton, care câştigase primarele democrate, contra republicanului Donald Trump în 2016.

"Decizia DNC este o etapă importantă pentru a face Partidul Democrat mai deschis, mai democratic şi mai aplecat spre americanii obişnuiţi", şi-a exprimat satisfacţia senatorul Bernie Sanders pe Twitter.

Se pune la cale o nouă redesenare a granițelor în Balcani. Ce teritoriu ar putea ceda Serbia către Kosovo și invers

Membrii Comitetului Democratic Naţional (DNC) au aprobat modificarea sâmbătă, cu prilejul reuniunii lor de vară de la Chicago.

Reforma încurajează, de asemenea, filialele Partidului Democrat din fiecare stat să adopte modul de scrutin al primarelor, organizat de autorităţile statului, în locul "caucus"-urilor, o formă de consultare organizată de partide şi care a fost frecvent criticată pentru rata scăzută a participării şi complexitatea sa.

"Aceste reforme vor contribui la dezvoltarea partidului nostru, la unitatea democraţilor şi la regăsirea încrederii electoratului, pentru că procesul nostru de nominalizare din 2020 va fi cel mai incisiv şi transparent din istoria noastră", a declarat preşedintele DNC, Tom Perez.

Viitoarele primare urmează să înceapă oficial la începutul lui 2020, în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie acel an. Numeroşi candidaţi neoficiali sunt deja în aşteptare şi mulţi ar putea să se declare din 2019, după ce va trece scadenţa alegerilor legislative din noiembrie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.