Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL monstru în Italia. Procurorii îl acuză pe ministrul de Interne de `sechestrare de persoane` din cauza interdicției de debarcare a unei nave cu imigranți

Catania
Diciotti imigranti italia

Justiţia italiană a deschis o anchetă contra ministrului italian de interne, Matteo Salvini, pentru "sechestrare de persoane, arestări ilegale şi abuz de putere" în dosarul migranţilor reţinuţi la bordul navei Diciotti, au anunţat sâmbătă media italiene, relatează AFP preluată de agerpres.

Protest la nunta fiului lui Liviu Dragnea - Mii de oameni vor veni în fața bisericii. PROGRAMUL nunții și invitați aleși pe sprânceană. Cine sunt nașii

Şeful său de cabinet este vizat de aceeaşi anchetă care a fost declanşată de parchetul din Agrigento, în Sicilia, dar care va fi derulată de un "tribunal pentru miniştri" din Palermo, reşedinţa acestei insule din sudul ţării, potrivit surselor.

Decizia a intervenit la finalul audierii a doi înalţi responsabili din Ministerul de Interne, condusă sâmbătă la Roma de procurorul parchetului din Agrigento, Luigi Patronaggio, care a deschis primul ancheta asupra afacerii în cauză, căutând să înţeleagă lanţul de comandă şi să afle cine a dat ordinul de a interzice debarcarea migranţilor.

Se pune la cale o nouă redesenare a granițelor în Balcani. Ce teritoriu ar putea ceda Serbia către Kosovo și invers

Decizia justiţiei nu a afectat dorinţa lui Matteo Salvini, şeful Ligii (extremă dreaptă), de a-şi continua lupta împotriva imigraţiei.

"Ei (magistraţii) mă pot aresta pe mine, dar nu şi voinţa a 60 de milioane de italieni", care majoritar par favorabili politici sale, a spus el în cursul unei reuniuni politice în nordul Italiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.