Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse | Reforma fiscal-bugetară pe care Guvernul Ciolacu și-a angajat răspunderea trece în viteză de Cotroceni

ccr iohannis

Au apus vremurile în care președintele Iohannis împingea la limită termenele constituționale pentru promulgarea legilor. Potrivit unor surse politice, legea privind reforma fiscal-bugetară, adoptată prin procedura angajarării răspunderii guvernului în parlament, urmează să fie promulgată în mai puțin de o zi de la sosirea la Cotroceni.

Curtea Constituțională urmează să trimită joi, 26 octombrie, la publicare în Monitorul Oficial decizia de respingere a sesizării pe legea privind reforma fiscal-bugetară. Tot astăzi, decizia va fi publicată în Monitorul Oficial.

Deși articolul 77 alin. (3) din Constituție prevedere că președintele are un termen de 10 zile pentru promulgare, potrivit surselor politice Iohannis va semna chiar azi actul normativ și îl va trimite la publicare în Monitorul Oficial. Astfel, potrivit art. 78 din Constituție, legea va intra în vigoare peste trei zile.

Curtea Constituţională a României a respins, pe 18 octombrie, cu majoritate de voturi, sesizarea pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament.

CONTEXT

Guvernul a adoptat, pe 25 septembrie, proiectul de lege privind "oprirea risipei bugetare", combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale, după ce au fost dezbătute observaţiile de la ministerele avizatoare. Ulterior, pe 26 septembrie, guvernul și-a angajat răspunderea asupra proiectului de lege în parlament.

Începând de azi „s-a terminat cu șmecheria”, a afirmat prim-ministrul, despre noile reguli fiscale. Textul integral al proiectului, cu amendamentele adoptate după consultarea parlamentarilor, poate fi consultat aici în format PDF.

Printre noutăți se numără:

1. Vor fi supraimpozitate profitul excesiv, luxul și viciile (detalii aici)

2. Se taxează suplimentar profiturile băncilor (detalii aici)

3. Se taxează cu 70% averile ilicite (detalii aici)

4. Se vor desființa mii de posturi de șefi din administrația publică, cu toată salba de consilieri, șoferi și secretare (detalii aici)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.