Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Refugiaţi: Germania deblochează fonduri pentru municipalităţi şi regiuni

refugiati

Germania, confruntată cu un aflux record de migranţi, va debloca pentru 2016 fonduri suplimentare de în jur de 4 miliarde de euro pentru statele regionale, responsabile să se ocupe de solicitanţii de azil, a anunţat cancelarul german Angela Merkel joi, relatează AFP şi Reuters. 

Fără a oferi precizări asupra valorii totale exacte a acestui pachet, liderul conservator a subliniat că guvernul va plăti statelor regionale 670 de euro pe lună pentru fiecare refugiat, reprezentând o sumă forfetară alocată între momentul sosirii unui refugiat în Germania şi examinarea cererii sale de azil, în medie de cinci luni. 

Statul federal sprijină o parte importantă a responsabilităţii financiare a solicitanţilor de azil, în timp ce municipalităţile şi landurile sunt cele care în Germania sunt însărcinate să-i găzduiască şi să le asigure hrană. 

Anunţul a fost făcut după o întâlnire de câteva ore la cancelarie între miniştrii guvernului şi liderii celor 16 state regionale. 

Germania se aşteaptă să primească în 2015 între 800.000 şi un milion de solicitanţi de azil, un record pentru ţară şi pentru Europa. 

Responsabilii partidelor coaliţiei guvernamentale s-au pus deja de acord la începutul lunii septembrie pentru a debloca o sumă suplimentară de 6 miliarde de euro pentru refugiaţi anul viitor. Berlinul nu exclude ca în cele din urmă această sumă să ajungă la 10 miliarde.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.