Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REFUZ papal - Cu ce nu este de acord pontiful când vine vorba de bărbaţi căsătoriţi din regiunea amazoniană

Agerpres
papa Francisc

Papa Francisc a refuzat miercuri, în una dintre cele mai importante decizii din timpul papalităţii sale, propunerea de a permite ca bărbaţii cu o viaţă maritală stabilă din regiunea amazoniană să poată fi hirotonisiţi ca răspuns la penuria de preoţi din unele zone din America Latină, relatează Reuters şi DPA, citată de Agerpres.

Recomandarea, înaintată anul trecut de episcopii din America Latină, i-a alarmat pe conservatorii din Biserica Catolică profund polarizată, cu 1,3 miliarde de membri, care s-au temut că o astfel de decizie ar putea duce la o modificare a legatului de celibat în rândul preoţilor, o tradiţie de secole.

Citeşte şi: UPDATE ALERTĂ! Fostul primar al Piteştiului şi fiica acestuia, condamnaţi la opt, respectiv cinci ani, de închisoare cu executare în dosarul autobuzelor

Papa Francisc a dat răspunsul său în cadrul unei exortaţii apostolice, la trei luni după ce propunerea a fost înaintată în cadrul unui sinod al episcopilor romano-catolici, desfăşurat în luna octombrie a anului trecut la Vatican.

În America Latină, Biserica Catolică se confrunta cu o lipsa de preoţi itineranţi care să poată săvârşi liturghia şi să acorde comuniunea (sacrament esenţial al doctrinei creştine) în locurile greu accesibile ale junglei amazoniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.