Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regatul Unit: 22% dintre angajaţi spun că sunt discriminaţi la locul de muncă (sondaj)

discriminare

Aproape un sfert dintre angajaţi în Regatul Unit spun că s-au confruntat cu discriminare la locul de muncă din cauza identităţii lor, dar cifra este mai mică decât în SUA şi alte ţări europene, potrivit unei noi cercetări, citate miercuri de PA Media/DPA, potrivit Agerpres.

Persoanele de culoare şi de origine asiatică, precum şi cele aparţinând comunităţii LGBT+ au avut mai mult ocazia să fi experimentat astfel de probleme, sugerează sondajul.

Aproximativ 4.973 de persoane din SUA, Marea Britanie, Franţa, Suedia, Germania şi Ţările de Jos au fost chestionate online în mai şi iunie anul acesta de către compania de cercetare de piaţă Savanta.

Dintre cele 1.523 aflate în Regatul Unit, 22% au spus că au experimentat discriminare la locul de muncă din cauza unui aspect al identităţii lor.

Aceasta a fost sub media de 28% în cele şase ţări, cu persoanele care par a fi cel mai grav afectate în SUA (33%) şi Suedia (32%).

Dar constatările pentru persoanele din Marea Britanie din cadrul grupurilor subreprezentate sugerează mai multe experienţe de discriminare, cu o cifră de 45% pentru cele de culoare şi 41% pentru persoanele din mediul asiatic.

O treime (33%) dintre persoanele din comunitatea LGBT+ au declarat că au experimentat discriminare la locul de muncă.

Aproximativ 42% dintre angajaţii din Regatul Unit intervievaţi au fost de acord că există inegalităţi la plată şi în promovare în cadrul organizaţiei lor - chiar sub media de 45% în toate ţările.

Probabilitatea ca angajaţii de culoare să fi fost omişi de la o promovare este de două ori mai mare decât media în Regatul Unit, de 58% comparativ cu 24%.

Aproape un sfert (24%) dintre angajaţii din Regatul Unit au declarat că au părăsit o funcţie sau aveau în vedere o mutare în viitorul apropiat pentru că nu se simt confortabil să-şi exprime punctele de vedere, conform cercetării.

Potrivit lui Sadia Corey, vicepreşedinte pentru dezvoltare clienţi la Savanta, "este îngrijorător să afli că un număr atât de mare de angajaţi s-au simţit discriminaţi la locul lor de muncă - cu multe grupuri subreprezentate care au experienţe similare".

"Deşi o mare parte din discriminare este consecinţa unor prejudecăţi de care lucrători, manageri şi politici ale companiilor nu sunt conştienţi, trebuie în mod clar să se facă mai mult pentru a asigura că locul de muncă este un spaţiu sigur pentru toată lumea", a adăugat ea.

Dar cercetarea a sugerat şi unele aspecte pozitive, cu 84% dintre persoane în Regatul Unit spunând că angajatorul lor are un grup de lucru pentru o strategie de diversitate, echitate şi incluziune (DE&I) raportând că ele consideră eficientă implementarea schimbării, iar 70% fiind de acord că o astfel de instruire a fost utilă.

Puţin peste jumătate (51%) dintre angajaţii din Regatul Unit au raportat că angajatorul lor abordează probleme sociale importante pe măsură ce acestea apar, prin desfăşurarea de întâlniri şi webinare şi trimiterea de buletine informative, în timp ce 47% au spus că angajatorul lor validează toate identităţile de gen, de exemplu încurajând lucrătorii să-şi pună pronumele în semnăturile lor de e-mail.

Aproape două treimi (62%) sunt de acord că angajatorul lor creează un mediu în care toate credinţele şi identităţile religioase sunt respectate, constată cercetarea.

"Vestea bună este că se pare că există unele progrese printre angajatorii din Regatul Unit", a apreciat Corey.

 

"Angajaţii recunosc că majoritatea angajatorilor lucrează din greu pentru a rezolva aceste probleme şi, deşi mai este de lucru, liderii de rang înalt ar trebui să fie liniştiţi că strategia lor de DE&I lor (diversitate, echitate şi incluziune) începe să dea roade", a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.