Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regatul Unit a ridicat nivelul de alertă teroristă la 'grav', după atentatul din Viena

alerta terorista

Nivelul de alertă privind ameninţarea teroristă în Regatul Unit a fost ridicat la ''grav'', a anunţat marţi ministrul de interne britanic Priti Patel, potrivit Reuters şi AFP. Bărbaţi înarmaţi au atacat luni şase locuri din Viena, începând din faţa sinagogii principale din centrul capitalei Austriei, provocând moartea şi rănirea mai multor persoane.

Citește și: PSD vede posibilă intrarea la guvernare (surse)

Nivelul ''grav'', al patrulea pe o scară de la 1 la 5, înseamnă că un atac terorist este considerat drept ''foarte probabil'', potrivit MI5, Serviciul de informaţii interne britanic, care a anunţat schimbarea pe site-ul său.

Primul nivel, ''redus'', înseamnă că un atac terorist este extrem de improbabil, ''moderat'' că un atac este posibil, dar improbabil, iar ''substanţial'' se traduce printr-un atac probabil. Nivelul maxim de alertă, ''critic'', înseamnă că un atac este extrem de probabil în viitorul apropiat.

''Centrul comun de analiză privind terorismul a schimbat nivelul de alertă privind ameninţarea teroristă de la substanţial la grav'', a scrie Patel pe Twitter.

''Aceasta este o măsură de precauţie şi nu se bazează pe nicio ameninţare specifică. Publicul ar trebui să rămână vigilent şi să raporteze poliţiei orice activitate suspectă'', a adăugat Priti Patel.

Începând din noiembrie 2019, nivelul de alertă din Regatul Unit era ''substanţial''.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.