Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regatul Unit raportează 428 de decese, în ultimele 24 de ore

Operation World
Anglia Marea Britanie Scotia

Guvernul de la Londra a anunţat joi 428 noi decese provocate de noul coronavirus în Regatul Unit, precum şi confirmarea a 3.446 de noi cazuri de COVID-19 în urma efectuării a 126.064 de teste în ultimele 24 de ore, informează agenţia EFE.

Numărul deceselor creşte astfel la 33.614, Regatul Unit fiind ţara europeană cu cele mai multe decese provocate de COVID-19 şi a doua din lume, după SUA, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură! Adrian Năstase, acțiune împotriva lui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban

Un studiu preliminar publicat joi de Oficiul Naţional de Statistică britanic (ONS) sugerează că numai 0,27% din populaţia generală a Angliei, fără persoanele din spitale şi cămine de bătrâni, a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2 în perioada 27 aprilie - 10 mai. În rândul lucrătorilor sanitari şi personalului de îngrijire prevalenţa COVID-19 este estimată în acest studiu la circa 1,33%.

Acelaşi oficiu de statistică desfăşoară în prezent o cercetare mai amplă pentru a estima prezenţa anticorpilor faţă de acest virus în rândul populaţiei britanice. Circa 300.000 de persoane vor fi supuse astfel unor teste serologice, care arată dezvoltarea anticorpilor faţă de noul coronavirus, urmând ca în final să se ofere o estimare asupra procentului populaţiei britanice infectate cu SARS-CoV-2 în timpul acestei pandemii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.