Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regele Arabiei Saudite și prințul moştenitor aprobă suplimentarea trupelor și echipamentelor militare americane pe teritoriul său

Operation World
Arabia Saudita

Regele Arabiei Saudite și prințul moştenitor au aprobat suplimentarea de trupe și echipamente militare americane după atacul de luna trecută asupra instalațiilor petroliere saudite, a informat sâmbătă agenția de știri SPA, citată de Reuters, scrie Mediafax.

Statele Unite au anunțat desfășurarea a aproximativ 3.000 de soldați în statul din zona Golfului, inclusiv escadrile de luptă şi de expediție aeriană și personal de apărare aeriană, pe fondul tensiunilor crescute dintre Arabia Saudită şi Iran.

Citește și: Trump a reușit să `dreseze` China. I-a obligat să negocieze și a anunțat că au ajuns la niște concluzii preliminare. Noi sancțiuni comerciale amânate

Președintele Donald Trump a declarat că saudiții au fost de acord să plătească o sumă de bai pentru acest ajutor oferit de SUA. Agenţia SPA a informat doar că decizia a venit în contextul „relațiilor istorice și (a) parteneriatului bine stabilit” dintre cele două țări.

Tensiunile dintre Arabia Saudită și Iran s-au accentuat ca urmare a atacurilor cu drone, din 14 septembrie, lansate împotriva unor rafinării saudite. Comunitatea internațională a acuzat autoritățile de la Teheran de responsabilitatea susținerii atacului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.