Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Regele Bitcoin' al Braziliei arestat pentru dispariția a peste 7.000 de criptomonede BTC

cunoastelumea.ro
Statuie Cristos Rio de Janeiro

Autodescris „Regele Bitcoin”, Claudio Oliveira, a fost arestat și acuzat de poliția federală braziliană pentru că ar fi creat un sistem de fraudă de aproximativ 300 de milioane de dolari.

Claudio Oliveria a ocupat funcția de președinte al Bitcoin Banco Group, o firmă braziliană de brokeraj criptografic care a fost anchetată din 2019 susținând că a pierdut 7.000 BTC (bitcoin) din  fondurile investitorilor.

Potrivit unui comunicat de presă din 5 iunie, poliția federală din regiunea metropolitană Curitiba l-a arestat pe Claudio Oliveira și alți membri ai grupului Bitcoin Banco cu un mandate de arestare preventivă, patru mandate de arestare temporară și 22 de mandate de percheziție și sechestru.

Bitcoin Banco Group ar fi păcălit investitorii cu promisiuni de randamente zilnice exorbitante . Potrivit poliției, alarma a început să sune mai întâi la începutul anului 2019, când platforma a început să blocheze cererile de retragere.

Platforma a susținut că a fost piratată în mai 2019, dar se pare că nu a furnizat dovezi care să susțină acest lucru. Pe 6 iunie, un judecător a ordonat firmei să furnizeze dovezi ale hack-ului după ce un fost client a intentat un proces împotriva firmei.

Până în septembrie, conturile Bitcoin Banco Group au fost înghețate de instanțe, deoarece s-au confruntat cu peste 200 de procese din partea investitorilor nemulțumiți, incidentul estimând că ar fi afectat peste 20.000 de investitori.

Ca urmare a presupusului hack, Bitcoin Banco Group a solicitat recuperarea judiciară - un acord cu autoritățile locale pentru reorganizarea finanțelor și plata creditorilor pentru a evita falimentul - cu o instanță de faliment din Curitiba.

În ciuda faptului că Grupul Bitcoin Banco a depus cereri de recuperare judiciară, compania ar fi funcționat ca de obicei și și-a neglijat obligațiile față de instanța de faliment - inclusiv nereușita rambursării creditorilor . Platforma a continuat să caute noi clienți, lansând „contracte publice de investiții colective” pe care nu le-a înregistrat la Comisia braziliană a valorilor mobiliare, notează cointelegraph.com

Ancheta asupra Grupului Bitcoin Banco, denumită „Operațiunea Daemon”, a constatat că fondurile investitorilor au fost „deturnate în funcție de interesele liderului organizației criminale”.

O declarație fiscală din 2018 a arătat că Oliveira a reclamat atunci 25.000 BTC și 14 proprietăți braziliene printre activele sale.

Legat de acest lucru: managerul de active din Africa de Sud neagă furtul de miliarde de la utilizatori, susține că s-au pierdut doar 5 milioane de dolari presupusul hack.

Oliveria se confruntă cu acuzații de infracțiuni de faliment, delapidare, spălare de bani și operarea unei organizații criminale în Brazilia.

Ancheta a constatat, de asemenea, că „Regele Bitcoin” ar fi putut opera scheme similare în SUA și Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.