Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regele Mihai - cetăţean de onoare al unei comune din Alba

Regele-Mihai

Regele Mihai a primit titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Stremţ, placheta cu titulatura în acest sens fiindu-i înmânată Principelui Radu în cadrul unei festivităţi organizate, miercuri, în Parcul Regal din localitatea de pe Valea Geoagiului, eveniment la care au asistat săteni şi toţi consilierii locali.

Festivităţile au debutat printr-un ceremonial ce a inclus ridicarea drapelului regal şi intonarea imnului regal, precum şi o slujbă religioasă. Principele Radu le-a spus autorităţilor locale despre bucuria pe care a avut-o Regele Mihai când, în august, a primit vestea că i-a fost acordat acest titlu.

"Dacă Coroana Română, în 150 de ani atât de grei, reuşeşte să-i inspire pe cei de astăzi atât de vibrant precum o face este datorită legăturii ei cu cea mai profundă partea a societăţii româneşti - comunitatea mică. De aceea, veţi găsi în toate satele şi comunele României o urmă de regalitate de la una din cele cinci generaţii de până acum şi tot aşa, invers, în inima membrilor familiei regale veţi găsi multe reprezentări spirituale, sentimentale ale comunităţilor din ţară", a afirmat Principele Radu.

El a menţionat că, alături de Principesa Margareta, va reveni la Stremţ pentru a planta doi copaci în Parcul Regal pentru a da "un bun exemplu despre cum trebuie cu răbdare şi cu viziune reclădită natura". De altfel, Principele Radu a apreciat că Parcul Regal, inaugurat în această vară, este făcut numai din elemente naturale: piatră, lemn, pământ, iarbă şi un fel de cărămidă.

Totodată, Principele Radu a promis că va reveni pentru a face o donaţie de cărţi Bibliotecii Comunale. Până atunci a donat însă o sută de volume, în numele editurii Curtea Veche, bibliotecii şcolii din localitate. El a asistat şi la un scurt program artistic susţinut, la şcoală, de elevi.

Potrivit primarului Traian Ştefan Popa, hotărârea de a se conferi acest titlu de cetăţean de onoare de către Consiliul Local Stremţ a survenit în urma unei discuţii avute cu unul dintre cei mai în vârstă localnici, Ioan Pătrânjan, de 88 de ani, fost şef al gărzii Regelui Mihai.

Principele Radu va participa, miercuri, şi la o serie de evenimente organizate de Ziua Regalităţii la Alba Iulia, la împlinirea a 92 de ani de la încoronarea ca suverani ai României Mari a Regelui Ferdinand şi Reginei Maria. Programul "Sărbătorii Încoronării" cuprinde un serviciu religios oficiat la Catedrala Reîntregirii, vernisajul expoziţiei "Comoara regăsită. Portretele Regale de la Alba Iulia" la Sala Unirii şi un concert simfonic susţinut de Filarmonica de Stat Sibiu la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.