Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regimul de la Ankara ordonă o nouă arestare în rândul Opoziţiei

Consilierul unuia dintre liderii principalului partid de opoziţie din Turcia a fost arestat marţi sub bănuiala că aparţine reţelei predicatorului Fethullah Gülen, considerat de regimul preşedintelui Erdogan drept principalul organizator al tentativei de puci din 15 iulie, transmite AFP, conform agerpres.

Fatih Gürsul, consilier al secretarului general al Partidului Republican al Poporului (CHP, social-democrat), Kemal Kiliçdaroglu, a fost arestat şi plasat în detenţie la Ankara, la cererea Parchetului din Istanbul.

Profesor la Universitatea Istanbul, Gürsul fusese suspendat după puciul eşuat de la jumătatea lunii iulie, în cadrul represaliilor care au vizat toate sectoarele, de la armată la educaţie şi presă.

Citeşte şi: Putin a promulgat noua doctrină privind securitatea informaţională a Rusiei

De la suspendarea sa, Fatih Gürsul nu mai consiliază 'în manieră activă' CHP, a reacţionat formaţiunea politică, într-un comunicat citat de agenţia de presă independentă Dogan.

CHP s-a opus în special sistemului prezidenţial promovat de şeful statului, Recep Tayyip Erdogan.

Cel puţin 37.000 de persoane au fost arestate şi peste 100.000 au fost destituite sau suspendate în cadrul anchetelor abuzive lansate în Turcia după evenimentele de la jumătatea lunii iulie. Opoziţia politică turcă nu a fost ocolită de aceste represalii, care au lovit din plin principala formaţiune prokurdă, Partidului Democrat al Poporului (HDP).

Fethullah Gülen, care trăieşte în exil în SUA, statul Pennsylvania, începând din 1995, este acuzat constant de regimul de la Ankara că a orchestrat tentativa de lovitură de stat din Turcia, din luna iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.