Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regimul sirian încalcă armistițiul: A bombardat o zonă a rebelilor de lângă Damasc

siria bombardamente

Forţele regimului sirian au bombardat vineri o zonă controlată de rebeli în apropierea capitalei Damasc, continuând astfel încălcarea acordului de încetare a focului intrat în vigoare în urmă cu o săptămână în Siria, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează DPA.

OSDO a precizat că două persoane au fost ucise şi alte câteva au fost rănite în bombardamentul care a vizat zona controlată de rebeli Madaya, situată la nord-vest de Damasc. Madaya se află sub asediul forţelor siriene şi al aliaţilor lor din 2015, scrie agerpres.ro.

Tot în apropierea capitalei Damasc, la Wadi Barada, aveau loc confruntări armate între forţele regimului şi rebeli, a anunţat OSDO, precizând că membri ai Frontului Fatah al-Sham, grupare ce are legături cu Al-Qaida, au participat de asemenea la lupte.

Frontul Fatah al-Sham şi gruparea jihadistă Statul Islamic au fost excluse din armistiţiul care a intrat în vigoare pe 30 decembrie în Siria.

Izvoarele din Wadi Barada şi din apropierea Ain al-Fijah sunt principalele surse de apă pentru locuitorii capitalei Damasc şi din împrejurimile acesteia. Patru milioane de locuitori din Damasc şi din zonele învecinate au rămas fără principala sursă de apă de pe 22 decembrie. Regimul i-a acuzat pe rebeli că au atacat în mod deliberat conductele de apă către Damasc, acuzaţie respinsă însă de grupările de opoziţie.

Armistiţiul fragil intrat în vigoare în Siria a fost intermediat de Rusia - care a anunţat vineri că şi-a retras o parte din forţele sale militare din Siria - şi de către Turcia. Moscova şi Ankara au planificat discuţii de pace pe 23 ianuarie la Astana, capitala Kazahstanului, între reprezentanţii guvernului sirian şi cei ai opoziţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.