Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regina Elisabeta a II-a şi-a anulat angajamentele de marţi din cauza persistenţei simptomelor de COVID-19

mirror.co.uk
Regina Elisabeta II

Regina Elisabeta a II-a şi-a anulat angajamentele programate în format virtual pentru marţi, întrucât continuă să prezinte simptome uşoare asemănătoare unei răceli după ce a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, a anunţat un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham, citat de Reuters şi AFP.

Biroul de presă de la Palatul Buckingham anunţase deja că suverana britanică, în vârstă de 95 de ani, a fost testată pozitiv duminică, dar urma să participe în zilele următoare la o serie de angajamente mai uşoare, un semnal că monarhul cel mai vârstnic şi cu cea mai îndelungată domnie din lume nu suferea de o formă gravă a maladiei COVID-19, potrivit Agerpres.

Luni, regina Elisabeta a II-a a transmis un mesaj de condoleanţe autorităţilor din Brazilia, în care s-a declarat profund afectată de recentele inundaţii care au făcut numeroase victime în această ţară. Totodată, suverana britanică intenţiona să îşi continue audienţele diplomatice în format virtual pe care le avea programate cu mai mulţi ambasadori străini, a precizat purtătorul de cuvânt de la Palatul Buckingham.

Deşi şi-a anulat întrevederile online prevăzute pentru marţi, regina Elisabeta a II-a va continua să desfăşoare anumite activităţi uşoare, a adăugat Palatul Buckingham, citat de AFP.

Regina Elisabeta a II-a va decide în perioada imediat următoare dacă îşi va continua angajamentele programate pentru această săptămână, inclusiv întâlnirea ei săptămânală cu prim-ministrul Boris Johnson, care ar trebui să aibă loc miercuri.

Vestea despre testul pozitiv al reginei Elisabeta a II-a a realimentat îngrijorările legate de starea de sănătate a monarhului cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, la două săptămâni după ce suverana a sărbătorit împlinirea a 70 de ani de când a urcat pe tronul acestei ţări.

Regina Elisabeta a II-a, care a fost vaccinată cu schemă completă împotriva COVID-19, le-a spus săptămâna trecută angajaţilor de la Palatul Buckingham că se deplasează destul de greu şi a petrecut o noapte într-un spital din Londra în octombrie 2021 din cauza unei afecţiuni a cărei natură nu a fost dezvăluită

Potrivit AFP, care citează presa britanică, suverana, care va împlini 96 de ani în luna aprilie, este vaccinată deja cu trei doze, la fel ca fiul ei cel mare, prinţul Charles, şi soţia acestuia, Camilla. Atât prinţul Charles, cât şi soţia lui au fost testaţi la rândul lor pozitiv cu noul coronavirus în urmă cu câteva zile.

După acea noapte petrecută într-un spital londonez în luna octombrie, apariţiile publice ale suveranei britanice au devenit tot mai rare. Însă Palatul Buckingham a anunţat recent că regina îşi va relua activităţile publice şi va participa inclusiv la o ceremonie programată pe 29 martie la Catedrala Westminster în memoria soţului ei, prinţul Philip, decedat anul trecut.

Patru zile de festivităţi publice sunt prevăzute în luna iunie în Marea Britanie pentru a sărbători Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.