Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regina Noor, mama prinţului Hamza, plasat 'în reşedinţă supravegheată', denunţă o 'calomnie'

Flikr
Iordania

Regina Noor, mama prinţului Hamza, care a anunţat sâmbătă seara că a fost plasat 'în reşedinţă supravegheată' în capitala iordaniană Amman, a denunţat duminică o 'calomnie' şi a afirmat că se roagă 'pentru ca adevărul şi justiţia să aibă câştig de cauză pentru toate victimele nevinovate', transmite AFP.

Regina Noor, a patra şi ultima soţie a fostului rege Hassan, decedat în 1999, a postat pe Twitter a doua zi după un val de arestări la Amman 'din motive de securitate' şi după declaraţia fiului său, prinţul Hamza, că a fost plasat 'în reşedinţă supravegheată' de către putere, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitura de stat a eșuat în Iordania. Fostul prinț moștenitor, șefi de trib și membri ai serviciilor de informații și securitate au fost arestați (VIDEO)

Într-o înregistrare video transmisă BBC de avocatul său, prinţul Hamza a afirmat că şeful de stat-major al armatei a venit la domiciliul său pentru a-l anunţa că "nu i se permite să iasă din locuinţă". El a negat participarea la vreun complot şi a acuzat autorităţile ţării sale de "corupţie" şi "incompetenţă".

Într-un comunicat, şeful statului-major iordanian, generalul Yousef Huneiti, a afirmat că prinţul Hamza a fost "îndemnat să înceteze activităţile care ar putea fi utilizate pentru a submina stabilitatea şi securitatea regatului", dar a dezminţit arestarea acestuia.

Hamza, în vârstă de 41 de ani, este fiul cel mic al regelui Hussein şi al soţiei sale americane, regina Noor, născută Lisa Halaby. Conform dorinţei tatălui său, Hamza a fost desemnat prinţ moştenitor atunci când fratele său vitreg Abdallah a devenit rege în 1999. În 2004, acesta l-a deposedat de titlu, atribuindu-i-l fiului său cel mare, Hussein.

Autorităţile iordaniene au dat asigurări că vor furniza mai multe detalii despre evenimentele petrecute sâmbătă seara la Amman.

Conform agenţiei oficiale iordaniene Petra, autorităţile i-au arestat pe un fost consilier al regelui, Bassem Awadallah, şi un număr neprecizat de alte persoane, din 'raţiuni de securitate'.

Cotidianul american Washington Post a evocat un complot vizând înlăturarea regelui de la putere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.