Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regina Rania sugerează că copiii israelieni nu au fost măcelăriți de Hamas în timpul atacului din 7 octombrie

Regina Rania a Iordaniei

Regina Rania a Iordaniei pare să sugereze că copiii israelieni nu au fost măcelăriți și că bebelușii nu au fost decapitati în timpul atacului Hamas din 7 octombrie, în timpul unui interviu CNN în care ea a evitat să condamne gruparea teroristă și a acuzat Occidentul că aplică un „standard dublu” în detrimentul palestinienilor.

„Site-ul web CNN la începutul conflictului a raportat un titlu despre copii israelieni găsiți măcelăriți într-un kibbutz israelian și când citiți povestea, nu a fost verificat în mod independent”, spune ea.

Christiane Amanpour de la CNN respinge, spunând că au existat o mulțime de dovezi care demonstrează brutalitatea totală îndreptată împotriva copiilor și persoanelor de toate vârstele în timpul atacului din sudul Israelului.

Rania se concentrează pe suferința palestiniană care a escaladat în Gaza de la atacul de deschidere.

„Oamenii din Orientul Mijlociu, inclusiv din Iordania, suntem doar șocați și dezamăgiți de reacția lumii la această catastrofă care se desfășoară. În ultimele două săptămâni, am văzut un standard dublu flagrant în lume.

„Când s-a întâmplat pe 7 octombrie, lumea a fost imediat și fără echivoc alături de Israel și de dreptul său de a se apăra și a condamnat atacul care a avut loc... dar ceea ce vedem în ultimele două săptămâni, vedem liniște în lume.” ea spune.

„Este prima dată în istoria modernă când există o asemenea suferință umană și lumea nici măcar nu cere o încetare a focului”, adaugă regina Rania. „Așadar, tăcerea este asurzitoare – și pentru mulți din regiunea noastră, face lumea occidentală complice.

„Ni se spune că este greșit să ucizi o familie, o familie întreagă, sub amenințarea armei, dar este în regulă să-i omorâm până la moarte? Adică, aici există un standard dublu flagrant. Este doar șocant pentru lumea arabă.

„Ca mamă, am văzut mame palestiniene care trebuie să-și scrie numele copiilor pe mâini – pentru că șansele ca acestea să fie bombardate până la moarte, ca trupurile lor să se transforme în cadavre, sunt atât de mari”, continuă Rania. „Vreau doar să reamintesc lumii că mamele palestiniene își iubesc copiii la fel de mult ca orice altă mamă din lume.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.