Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Regina serelor' a primit o nouă CONDAMNARE: Încă 7 ani de PUȘCĂRIE

ciocanel judecator

Un fost consilier judeţean a primit ani grei de puşcărie. S-au descoperiit ilegalităţi grave cu fonduri europene. Fostul consilier judeţean Maria Lili Schutz, aflată în închisoare pentru fraudarea societăţilor Orser şi Sere Codlea, a fost condamnată, marţi, la şapte ani de închisoare de către magistraţii Tribunalului Dolj pentru ilegalităţi în cheltuirea fondurilor europene. Decizia instanţei nu este definitivă.

Citeşte şi: Stephen Hawking, anunţ apocaliptic pentru omenire: 'Să evadăm de pe Terra'

Completul de judecată a contopit cele două condamnări, rezultând o pedeapsă de 13 ani şi opt luni de închisoare. Conform procurorilor DNA - Structura Teritorială Craiova, Maria Lili Schutz a obţinut, în anul 2008, în mod ilegal, fonduri de la APIA. În cursul anului 2008, inculpata Schütz Maria l-a determinat, cu intenţie, pe inculpatul Bădoi Ionică să semneze, în calitate de administrator al S.C. IZAMAR S.R.L., cererea de plată pe suprafaţă şi declaraţiile de suprafaţă aferente, pe care ulterior le-a înregistrat şi depus la APIA – Centrul Judeţean Dolj, cunoscând că acestea nu reflectau realitatea. Cu ajutorul finei sale, Mihaela Bunciu şi al lui Cercel, ambii funcţionari APIA Dolj, S.C. IZAMAR S.R.L. a obţinut ilegal fonduri europene în sumă de 919.473,61 lei (echivalentul a 274.953 euro), din care 655.377,82 lei (echivalentul a 195.980 euro) a reprezentat plată SAPS – FEGA, iar 264.095,79 lei (echivalentul a 78.973 euro) a reprezentat o plată FEADR, arata news.ro.

Citeşte şi: Asta e despărțirea anului: O celebră prezentatoare ProTV, PĂRĂSITĂ de iubit

Instanţa a decis recuperarea de la cei patru a sumei de 1.056.715, 16 lei, considerat a fi prejudiciu, dar şi câte 10.000 lei cheltuieli de judecată. prejudiciul creat, dar şi câte 10.000 lei cheltuieli judiciare. În toamna anului trecut, Maria Schutz, fost manager al serelor Oradea şi Codlea, a fost condamnată definitiv la zece ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi bancrută frauduloasă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.